Signert: Julie Berg Sjøbrend

«Høstsesongen» av vår serie med signerte artikler avsluttes med dette innlegget som er skrevet av den yngste bidragsyteren. Hun har satt personlige rekorder på alle fire distanser i høst, og over nyttår reiser hun til Sveits for å delta i Ungdoms-OL!

Vi håper at dere har hatt glede av serien så langt. Planen er å fortsette i 2020 også.

Hei!
Mitt navn er Julie Berg Sjøbrend, jeg er 17 år og representerer Aktiv Skøyteklubb. For to år siden tok jeg valget å flytte til Hamar for å starte på WANG Toppidrett (VGs). Valget var enkelt da jeg bodde et stykke unna skøytebanen i Oslo (Valle Hovin), og hadde lite tilgang på optimale treningsforhold, samt få jevnaldrende å trene med. Det var ikke bare treningsforholdene som fikk meg til å flytte til Hamar, men at jeg da kunne trene under Mjøsteam sitt opplegg. Her får jeg utrolig god trening, med hovedtrenerne Eskil Ervik og Jonas Bekken, som jeg er sikker på vil gi bra resultater.

Det var selvfølgelig veldig annerledes å starte å trene under Mjøsteam sitt program, da det var mye mer trening enn det jeg var vant til. Samtidig følte jeg at det var det jeg trengte – større treningsmengde under optimale forhold. Vi har en veldig bra gruppe, som aldri er kjedelig å trene med, og som jobber godt sammen. Det at jeg heller ikke fikk hatt pappa (Amund Sjøbrend) som hovedtrener lenger, var også en stor forandring for meg. Heldigvis tar pappa ofte turen opp til Hamar, og er med på treningene en gang i blant. Dette er jeg veldig takknemlig for, da pappa spiller en STOR rolle i min utvikling.

LM19.jpg

Seierspallen 3000 m Landsmesterskapet 2019: Svenni, Sjøbrend, Szygenda.

 

Sesongoppkjøringen har gått både opp og ned, men jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg har jobbet med meg selv. Dessverre har jeg vært ute av trening under flere omstendigheter, noe som satte alt på «pause». Men, jeg har troen på at man også i motgang blir sterkere – jeg har utviklet meg både fysisk, men også psykisk. Ellers har oppkjøringen vært bra. Barmarksesongen startet med samlinger med forbundets juniorlag i Oslo, en sykkelsamling rundt i Norge, og en rulleskøytesamling i Berlin (da det ikke ble sommeris der). I tillegg ble det en bra periode med trening da sommerisen kom i Vikingskipet, før jeg dro til Calgary i en to ukers periode, før to uker i Inzell.

Jeg er snart ferdig med første del av sesongen 2019/20, og jeg kan si meg godt fornøyd med hva jeg hittil har prestert. Mest fornøyd er jeg med 500 m, hvor jeg har overasket meg selv med å komme meg ned på 42-tallet så tidlig i sesongen. I tillegg er jeg veldig fornøyd med min deltagelse i jr. World Cup 1/2. Målet mitt videre i sesongen er å bli tatt ut til jr. World Cup finalen, samt jr.VM.

Nå skal det bli fint med litt fri fra løp i en periode, slik at formen kan spisses enda mer. Den 9. januar 2020 drar jeg til Sveits for å delta i Ungdoms-OL, som har vært mitt store mål for sesongen. I løpet av neste uke skal jeg til Lillehammer for å bli kjent med de andre norske deltagerne, noe jeg ser veldig frem til.

Julie Berg Sjøbrend

Bildet øverst: EF Sportsfoto

 

«Signert» –  høsten 2019:

 

En kommentar om “Signert: Julie Berg Sjøbrend

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *