Signert: Kristian Ulekleiv

I dag starter vi en ny serie her på «Skøyter 15.46.6». Denne vil forhåpentlig være til både glede og kanskje også inspirasjon! Målet med serien er å gi et lite innblikk fra innsiden av skøytemiljøet.

Hei!

Her kommer det et lite brev fra Inzell.

I år er jeg ny på landslaget, og det har hittil vært den mest spennende og lærerike oppkjøringen jeg har hatt til en sesong. Omtrent alt er nytt, det meste rundt meg er mer profesjonelt, og det stilles høyere krav til meg som løper. Det første jeg merket var selvfølgelig nivået på de rundt meg. De siste sesongene har jeg opplevd å være blant de bedre løperne i en treningsgruppe, mens jeg nå sliter med å henge med på det meste som skjer av intensiv trening.

IMG_2006.PNG.jpg

Seierspallen NM 2019: Bøkko, Pedersen, Ulekleiv

 

Jeg har gått mine første løp her i Inzell, og jeg merker at jeg ikke har noen rå form, men at grunnformen er mye bedre enn i fjor. Om snaue 2 uker er det verdenscup-uttak på Hamar og i Stavanger. Der kommer det til å bli tøff konkurranse om plassene. Personlig er jeg ikke så stresset for uttaket. Jeg har veldig lyst til å gå verdenscup, men det kommer et VM på Hamar som er hovedmålet mitt for denne sesongen, og det kan jeg forberede meg til selv om jeg blir værende hjemme.

Jeg er C- løper på landslaget, noe som gjør at jeg må dekke første verdenscupen selv, og eventuelt de neste om jeg ikke klarer å gå meg opp i A- gruppa. Det kan fort bli dyrt om jeg ikke holder et godt nok nivå, og det medfører masse press økonomisk som det kan være slitsomt å håndtere samtidig som jeg skal ta meg tid til å bli så god jeg kan bli på skøyter. Derfor er det både positive og negative sider med å bli tatt ut, eller ikke.

IMG_2007.JPG

Foto: Kristian Vårvik

 

Nå vil jeg ikke få det til å virke som om jeg ikke bryr meg om å få gå verdenscup, for det er absolutt noe jeg har veldig lyst til å gå, men jeg tenker at alt må komme til riktig tid. Jeg tenker langsiktig, og har lyst til å bli best i verden. For å bli best i verden må jeg ha forbedre meg hvert år, og da er jeg redd for at det kan straffe seg å bite over for mye om gangen. Det at jeg får gå verdenscup er en konsekvens av at jeg er god nok, men jobben for å bli best i verden gjøres ikke på verdenscupen. Den jobben må gjøres uansett hvor man går løp eller trener.

Til slutt vil jeg rette en stor takk til alle som har støttet meg i år, og gjort oppkjøringen så bra som den har blitt. Jeg kunne ikke tenkt meg bedre lagkamerater eller trenere enn det jeg har i dag, så alt ligger til rette for at jeg skal få gjort en så god jobb som mulig. Jeg gleder meg voldsomt til hver samling, og vi har det utrolig gøy både på og utenfor trening. Det at nivået er skyhøyt både på trenersiden og blant løperne er noe jeg tror jeg nyter veldig godt av, og jeg gleder meg til å se hva jeg kan få til på mitt beste denne sesongen.

Kristian Ulekleiv.png

Bildet øverst: EF Sportsfoto

P.S! Følg med på «Skøyter 15.46.6» for å få med deg alle innleggene i den nye serien. Gratis abonnement tegnes ved å registrere e-postadressen din til høyre på siden her.

 

3 kommentarer om “Signert: Kristian Ulekleiv

  1. Koselig og lese om hver enkelt løper 🙂 Det gjelder både langdistanse og sprintere

    på landslaget .. Lykke til !!

  2. Flott brev fra Kristian Ulekleiv. Virker reflektert og med beina på jorda.
    Gratulerer også med flotte pers rek i Inzell på både 3000 og 5000. Hvis formen ikke var på topp så gleder jeg meg til fortsettelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *