Ny bok: Alt om skøyter 2020

Alt om skøyter gjenoppsto i 2015 etter førti år i dvale. I år er det altså femte år på rad at boka blir gitt ut, og vi har tatt en kikk på den nyeste utgaven.

Det viktigste først: «Alt om skøyter 2020» oppfyller de aller fleste av de forhåpningene vi hadde til den på forhånd. Det lille forbeholdet kommer vi til, men ellers står altså boka til godkjent og vel så det.

Innholdsmessig nevner vi først det vanlige stoffet som definitivt hører med til «må ha»-kategorien: komplette resultatlister fra NM, EM og VM 2019, gjeldende verdensrekorder og norske rekorder, historiske medaljevinnere, Adelskalendere og så videre.

I 2020-utgaven er det også noen nyvinninger, slik som en meget fyldig bolk med rekonstruerte lister over junior-verdensrekorder helt tilbake til 1800-tallet. Det rekonstruerte ligger i at junior-reglene av i dag egentlig oppsto i moderne tid. Listene er uansett meget interessante og absolutt verdt en stor del av bokprisen, tør vi påstå.

Seksjonen med banerekorder er denne gangen kraftig utvidet, idet forfatter Lars Finsen har tatt med baner som ikke lenger er i bruk, men som i sin tid har spilt en vesentlig rolle på nasjonalt eller internasjonalt plan. Nok en godbit for den som ønsker å utvide sin skøytehistoriske kompetanse!

Som supplement til resultatlister fra 2019 lar Finsen oss gjenoppleve mesterskapene via fyldige referater fra mesterskapene. Vi kan ikke si annet enn at dette også gir «Alt om skøyter 2020» en merverdi, men det virker da litt unødvendig at også innledningskapitlet inneholder en god del oppsummering av de samme mesterskapene.
Her kunne man nok ha spart inn litt plass.

Og da går vi like gjerne over til det lille forbeholdet: Som i 2019-boka mangler de temmelig essensielle noteringsskjemaene – en obligatorisk del av den klassiske «Alt om skøyter». Vi etterlyste skjemaene i fjor, og det kommer vi nok til å fortsette med, helt til de kommer tilbake.

For å gjenta oss enda mer: Et minimum må være å gi sette av noen sider til leserens egen bruk. På den måten tør vi påstå at boka ville ha levd enda mer opp til sitt temmelig ambisiøse navn.

aos20

 

Lenker:
Alt om skøyter nettside
Alt om skøyter Facebook

 

P.S. Har du fått lyst på Alt om skøyter 2020? Vi kommer til å lodde ut tre bøker i forbindelse med tippekonkurransen vår foran EM i januar. Følg med!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *