Signert: Wilhelm Ekensskär

Mens Nils van der Poel fortsatt holder seg unna ovalen, er det på tide å se litt på hva svenskene ellers har å by på av skøyteløpere. Sveriges beste allrounder pt. går også for Trollhättan, og her deler han noen av sine opplevelser så langt denne sesongen:

Hei, mitt navn er Wilhelm Ekensskär, jeg er 21 år gammel og konkurrerer for Skridskoklubben Trollhättan. Dette er min tiende sesong og jeg har gode forhåpninger til framtida.

Den som vil lese den svenske originalteksten kan klikke her!

Det svenske skøyteforbundet hadde i begynnelsen av oktober en ukes treningsleir i Stavanger. Jeg ble positivt overrasket over de gode fasilitetene og den store treningsgruppa som var der. Derfor valgte jeg å reise tilbake for å trene ytterligere to uker, og da i samarbeid med Team Sørmarka. Det var i løpet av disse to ukene at jeg virkelig fikk lagt grunnlaget for denne sesongen. En honnør til ledere, støtteapparat og aktive i Stavanger, som virkelig brenner for skøytesporten!

Utover noen fine treningsuker fikk jeg også deltatt i årets første viktige konkurranse, som var Norgescup 1. Jeg fikk til fire skikkelig gode løp, og dermed var jeg også sikret deltakelse i sesongens to første verdenscuprunder for neo-senior.

De to verdenscuprundene gikk i henholdsvis Bjugn og Enschede (Nederland). Dessverre viste det seg at formen ikke var på topp. Spesielt starten i Bjugn ble et slag i ansiktet. I ettertid kan jeg vel si at det var «jaktinstinktet» som manglet. Jeg var med, men jeg konkurrerte ikke, om dere forstår hva jeg mener.

Det er krevende å drive med skøyter; man skal ha god psyke, stor vilje, utholdenhet, tekniske ferdigheter etc. Det var ikke alt som klaffet disse to helgene, og jeg måtte virkelig slite for å klemme ut «det lille ekstra». Alt i alt er jeg tross alt fornøyd med de to 1500-metrene og fellesstarten.

Fra motgang til framgang
Jeg hadde absolutt ikke trodd at det skulle snu så fort. Allerede helga etter verdenscupen i Enschede hendte det noe, da jeg deltok i Odalsskøyta 2019 på Hamar. Der satte jeg to personlige rekorder og ytterligere to årsbeste. Dette er jeg veldig fornøyd med.

Norgescup 4 ble en ny bekreftelse på at formen er på vei: en sterk 1500-meter bidro til at jeg ble nr. 3 sammenlagt i allround senior.

Alt i alt har det vært en hektisk periode med mye trening, leir og konkurranser. Nå ser jeg fram til et siste stevne i Västerås, og så en kort juleferie uten trening. Jeg har som sagt gode forhåpninger og ser fram til fortsettelsen i 2020.

God jul og godt nytt år!

Wilhelm Ekensskär.png

Bildet øverst: EF Sportsfoto

 

5 kommentarer om “Signert: Wilhelm Ekensskär

  1. Jeg har kje t Wilhelm siden 2013. Han har altid vært hyggelig og en rolig kar.
    Det gleder altid når han har fremgang.

    Jeg minnes et juleløp i Gøteborg for tre år siden, hvor han gikk 500m, 1500m, 3000m og 5000m samme ettermiddag. Rå kar

  2. Supert! Gjerne mer forbrødring!
    Men du hadde ikke trengt å oversette originalen? Alle norske må kunne lese god, tydelig svensk, som her.

  3. Kjempetrivelig. Vil ønske Wilhelm God Jul, og en god fortsettelse og fremgang på skøyteisen i 2020.

  4. Håper du får en fin sesong, og ønsker deg og svensk skridsko lykke til i fremtiden, vi har savnet dere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *