Ny skøytesesong i gang – her er høydepunktene!

Fortsatt er det vel ikke helt korona-fritt overalt i verden, så at det kan bli endringer i terminlista tviler vi ikke på. Men uansett blir det garantert mer å se fram til kommende sesong enn det var i fjor…

Sesongens soleklare høydepunkt må bli det kombinerte VM sprint og allround på Hamar. Men ellers er det plass til både Norgescup og Norgesmesterskap («super-NM»), verdenscup og mye annet. La oss ta det sakte men sikkert.

Oktober: Norgescup og kvalifisering til verdenscup
De to første norgescup-rundene går allerede i oktober: nr. 1 i Stavanger og nr. 2 på Hamar. Vi tar det for gitt at resultatene her vil bli direkte avgjørende for hvem som kan stille for Norge når verdenscupen starter.

Selve Norgescupen er til forveksling bygd opp slik den har vært tidligere – les reglementet her. Vi venter for øvrig fortsatt (!) på tilbakemelding på våre forbedringsforslag fra 2020 – Norges Skøyteforbunds hurtigløpsseksjon er ikke befolket med særlig taletrengte personer, så vidt vi kan forstå.


November: Verdenscupen starter
Runde nr. 1 og 2 i verdenscupen går henholdsvis i Tomaszow-Mazowiecki og Stavanger. Les i vårt forum (lenke ligger nederst i artikkelen) for en fyldig gjennomgang av forutsetningene foran årets verdenscup!

I november er det også klart for et gledelig comeback for «junior verdenscup» (inkl. neo-senior). Første runde går i Inzell. Regelverket for disse konkurransene er offentliggjort av det internasjonale skøyteforbundet ISU.

Sist men ikke minst: I november er det også klart for årets første utendørs løp av betydning: norgescup-runde 3 i Tønsberg (avlyst pga. baneproblemer).


Desember: VM-kvalifiseringen avsluttes
VM går altså i mars, men allerede før jul skal de nasjonale kvotene fordeles. Norge har følgende kvoter på grunnlag av resultatene i 2020:
sprint 1 kvinne / 1 mann
allround 1 kvinne / 2 menn

For å øke kvotene opp til maks. 3 må det presteres godt i verdenscupen. Runde 3 og 4 går i Calgary og Salt Lake City i desember. Les mer om VM-kvoter og øvrige regler her.

«Junior verdenscup» har også en runde i desember; her er det nok en gang Inzell som inviterer til dyst. Påmeldte løpere fra utenfor Europa får et reisetilskudd, og vi får håpe dette gjør konkurransene enda mer attraktive enn tidligere.

Norgescup 4 (Asker) og 5 (Hamar) går også i desember – sistnevnte er sprint- og allround-konkurranser. Disse to NC-rundene ble avlyst med henvisning til corona.


Januar: Juniormesterskap
NM sprint for junior måtte avlyses i 2021, men vi får håpe vi slipper å oppleve dette en gang til. 2022-mesterskapet er lagt til Bjugn. I slutten av måneden er det også klart for avsluttende runde i «junior verdenscup» og selve junior-VM – begge deler i Innsbruck.

For fire år siden boikottet nordmennene nyvinningen EM enkeltdistanser. Vil de gjøre det samme en gang til? Mesterskapet går i Heerenveen.

Norgescup 6 (Stavanger) er et sammenlagtstevne: sprint og allround.


Februar: Landsmesterskap og avslutning av Norgescupen
Norgescupen avsluttes i februar, først med løp i Kristiansund og deretter med finale på Hamar.

Landsmesterskapet 2022 går på Frogner kunstis, for øvrig midt under OL-perioden.


Mars: Endelig VM
VM 2022 er et fire dagers mesterskap. Hva tanken er bak dette vites ikke, for det vil jo fortsatt være temmelig umulig å delta i begge mesterskap. Vi får håpe at det kan bli et bedre oppsett ved neste korsvei. Billettsalget til VM er godt i gang!

Men mars 2022 blir fullt av høydepunkter: Når VM er avgjort, går ferden videre til verdenscup-finale i Heerenveen.

Samme helg er det også NM allround for junior (Tønsberg), og skøytesesongen 2022 avsluttes med et forhåpentlig minneverdig «super-NM» i Stavanger. Her skal det – som i fjor – kåres mestere både på sprint og allround i løpet av tre tettpakkede dager.


God fornøyelse med en spennende skøytesesong!!

Og husk at du kan abonnere gratis på nyheter fra «Skøyter 15.46.6». Registrering helt til høyre —->

 

P.S. Besøk «Forum 15.46.6» for oppdatert informasjon og nerde-debatt! Noen spesialsider (flere kommer etterhvert):

 

 

Bildene øverst: Julie N Samsonsen, Bjørn Magnussen (facebook.com/Kongsgata-Musikk-Media)

En kommentar om “Ny skøytesesong i gang – her er høydepunktene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *