Sterke tider fra Calgary igjen

Forrige sesong gikk fløyten for den olympiske skøytehallen i Calgary. Kjøleanlegget på «rekordbanen» fra 1987 kollapset i september 2020, og det har kostet nesten 1 million kanadiske dollar (tilsvarende 7 millioner norske kroner) å reparere det.

Men det kan forventes store vedlikeholdskostnader også i årene framover, ifølge dette oppslaget fra den kanadiske kringkasteren CBC.

Uansett: banen er klar til bruk igjen, og det kan virke som den er minst like rask som tidligere.

 

Vi har nemlig moret oss med å sammenlikne banerekordene i Calgary med vinnerresultatene fra det nasjonale mesterskapet på enkeltdistanser. I tillegg til at høyfjellsbanen altså fortsatt er super-rask, bekrefter sammenlikningen også at noen av de kanadiske løperne vil kjempe om gjeve plasseringer denne sesongen.

 

 

Fish tilbake
Fjorårssesongen ble sterkt amputert, ikke minst for tidligere verdensrekordholder Graeme Fish (24). Nå er han tilbake, og en tid på 12.49 uten parkamerat viser definitivt et visst potensial. Men denne gangen ble «gamle-far» Ted-Jan Bloemen (35) for sterk både på 5000 og 10 000 m. Bloemen senket faktisk til og med sin egen banerekord på den lengste distansen.

Vi tipper at både de to milslukerne og deres kvinnelige motstykke Weidemann (26) vil gjøre seg sterkt gjeldende på den internasjonale scenen utover i sesongen. Det samme gjelder nok også sprinteren Dubreuil (29), som kanskje kan klatre helt til topps under sprint-VM på Hamar.

 

Oppsummeringer fra mesterskapet kan leses hos speedskating.ca

Komplette resultater inkl. passeringstider

Opptak fra løpene (Youtube)

 

Bildet: Isabelle Weidemann (speedskating.ca)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *