Nyhetsrunden

Den som vil følge skøytesporten tett, gjør det enklest via Forum 15.46.6! I denne artikkelen har vi plukket noen av godbitene fra sommermånedene.

 • Sommerløpet ble jo avlyst pga. uvær og flom på Hamar. Som om ikke det var nok meldes det fra Stavanger at også Sørmarka Arena har problemer med det tekniske anlegget. Det er planlagt trening for de norske eliteløperne i september og løp fra oktober, og ikke minst verdenscup i desember. Vi krysser fingrene for at problemene kan fikses!

 

 • Det er heldigvis litt mer positive nyheter fra Oslo: «Nye Valle Hovin» håper å kunne åpne i januar 2024.

 

 • Norges Skøyteforbund har tatt ut sitt elitelag og talentlag for kommende sesong. En av de som mangler er Odin By Farstad. Falken-løperen satser dette året med det «internasjonale» profflaget Novus.

Søsteren Ane er tilbake fra sitt Canada-opphold, men hennes sportslige planer for kommende sesong kjenner vi lite til. Hun selger ihvertfall klær sammen med storebror.

 

 • Mer overgangsnytt: Jordan Stolz er på plass hos Team «AH Zaanlander» i Nederland. Laget består stort sett av allroundere, og Stolz utelukker ifølge Schaatsen.nl ikke deltakelse i Inzell-VM kommende sesong. I så fall må han jo i praksis droppe sprintdelen av mesterskapet, der han ellers ville ha vært en naturlig gullfavoritt.

Bilde fra instagram.com/team_albert_heijn_zaanlander

 

 • Russland er inntil videre utestengt fra verdenscup og mesterskap. Nå skumles det om «overgang» til Kasakhstan for et par kjente kvinnelige løpere: Silajeva og Golubeva. Natalja Voronina har for sin del visstnok takket nei.

 

 • Ådne Søndrål er kommet på sokkel i den nye aktivitetsparken til hans gamle klubb Hol idrettslag. Statuen ble avduket i juni med både Ådne og foreldrene hans tilstede.

Foto: Harald Reitan / Forum for skøytehistorie

 

 • Skøytetinget ble avviklet på Jevnaker i juni. Her ble det blant annet diskusjon om Norgescupen, men uten at det kom noe konkret ut av det – foreløpig. Det skal diskuteres videre fram mot sesongstart, men terminlista har vi da i hvert fall fått. Vi minner for n’te gang om våre egne forslag fra 2020, som enn så lenge er møtt med en øredøvende taushet fra de styrende instanser.

 

 • Litt reklame til slutt: Nettstedet Skøyteranking har offentliggjort «historiske rankinglister» – helt tilbake til 1893. Som om ikke dette var nok, vil det om få uker bli anledning til å kjøpe store mengder tilleggsinformasjon til en fordelaktig pris. Følg med!

 

 

 

P.s! Påminnelse: Følg skøyter tett via Forum 15.46.6. Kanskje har du noe å bidra med selv også?

 

 

En kommentar om “Nyhetsrunden

 1. Bra sagt!, men legg til følgende:
  NSF ønsker (selvsagt) også å bidra internasjonalt. Innkommende forslag før kongressen i Las Vegas neste sommer må være NSF i hende innen utgangen av august.
  I 2016 foreslo Norge en «VM-uke». Man endte isteden opp med en alterneringsmodell hvor følgen til slutt ble at allround kom enda mer i skvis enn før. MEN: Veien blir til mens man går i skøytesporten, så det er mulig å tenke seg en ny runde på dette.
  Følgende forslag ble sent i juni videresendt styret og teknisk komite hurtigløp.
  https://15-46-6.net/forums/topic/forelopig-konklusjon-ny-mesterskaps-og-terminlistestruktur/
  Mange i skøytemiljøet ser gjerne både en VM-uke og en oppgradering av verdenscupen. Det gir et godt utgangspunkt.
  Kommunikeet for sesongens verdenscup :
  https://15-46-6.net/forums/topic/verdenscupen-2023-24/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *