Historisk gullmedalje til Sør-Korea

Denne helga har det aller første interkontintentale («4 kontintenters») hurtigløpsmesterskapet gått av stabelen i Milwaukee, USA. Endelig har europamesterskapet fått sitt motstykke for løperne fra resten av verden.

Ved kongressen til det internasjonale skøyteforbundet ISU i 2018 ble det besluttet at også løperne utenfor Europa skulle få muligheten til å vinne mesterskapsmedaljer på andre arenaer enn «bare» i verdensmesterskapet. Tilsvarende mesterskap har allerede eksistert i over 20 år for kunstløpernes del.

Den første distansen, og dermed den aller første gullmedaljen, ble vunnet av Kim Min-sun fra Sør-Korea, en veletablert A-gruppeløper i verdenscupen. Det samme gjelder landsmannen Kim Jun-ho, som vant mennenes 500 m. På samme måte som i EM 2020 ble det kåret vinnere på enkeltdistanser fra 500 til 5000 m for menn og 500 til 3000 m for kvinner. (I tillegg kommer lagtempo og lagsprint, men da selvsagt med ytterst beskjedent sportslig nivå.)

De fleste toppløperne fra Japan, Canada og ikke minst Brittany Bowe fra USA lot være å stille til start i Milwaukee. På den andre siden ga nettopp dette en  en mulighet for mange av de nest beste løperne til å konkurrere på høyeste internasjonale nivå og vinne medaljer.

Konklusjon: En interessant nyvinning på mesterskapsfronten som vi får håpe har livets rett også i årene fremover. Neste mesterskap er foreløpig plassert i Calgary (2021).

Gullvinnere i «4 kontinenters» mesterskapet 2020:
500 m kvinner – Kim Min-sun (KOR) 38,41
1000 m kvinner – Brianna Bocox (USA) 1.15,53
1500 m kvinner – Bocox 1.57,17
3000 m kvinner – Mia Kilburg (USA) 4.07,00

500 m menn – Kim Jun-ho (KOR) 34,59 – banerekord
1000 m menn – Koki Kubo (JPN) 1.08,54
1500 m menn – Kim Min-seok (KOR) 1.44,56
5000 m menn – Vitalij Shhigolev (KAZ) 6.19,33

Bocox Brianna

Brianna Bocox: To individuelle gull + seier i lagtempo (teamusa.org)

 

Lenker:
Komplette resultater

ISUs oppsummeringer:

 

Bildet øverst: Kim Min-sun (isu.org)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *