Junior-NM: Dobbeltseire til Furnée og Kongshaug

Årets allroundmestere for junior er kåret i Sørmarka Arena. Som i sprintmesterskapet på samme bane for et par uker siden ble det suverene seire til to allsidige «hjemmeløpere».

Norge har de siste 10-15 årene ofte hatt gode juniorløpere både blant jenter og gutter. Denne sesongen ser det også lovende ut, og det ligger derfor en viss prestisje i det å vinne gullmedaljen i junior-NM.

Årets juniornorgesmester for kvinner heter Marte Bjerkreim Furnée (18) og representerer Asker Skøyteklubb. Hun er født den 17.juni 2001, og denne sesongen trener hun med Team Sørmarka under Wouter olde Heuvel. Tidligere har hun som best vært nr. 2 i junior-NM (2019). Gullet ble for Martes del langt på vei allerede sikret med en sterk 1500 m: 2.05.26 var både personlig rekord med over to sekunder og ny mesterskapsrekord. På søndag vant hun 1000 m suverent, før hun spurtet inn til ny personlig rekord på den avsluttende 3000 m: 4.30,94 og seier igjen.

Nr. 2 i kvinneklassen: Amalie Haugland, det 16-årige stortalentet fra Bergen SK. Nr. 3: Arwen Szygenda (17) fra Sør-Fron IL.

Julie B. Sjøbrend (17) lå godt an etter første dag, men hun var uheldig og falt på 1000 m i par med Szygenda.

 

Fire distanseseire til Kongshaug

Peder Kongshaug (18) har denne sesongen etablert seg på et meget høyt nivå i juniorsammenheng. Han er født 13.august 2001, og han konkurrerer for arrangørklubben Stavanger Sandnes Skøyteklubb (SSSK). Som Marte B. Furnée er han en del av satsingen i Team Sørmarka. Kongshaug vant begge distanser første dag, og han ledet dermed med 1,4 tidspoeng over Sander Eitrem (17) fra Nord-Odal IL.

Andre dag fortsatte med klar distanseseier på 1500 m til Kongshaug, før mesterskapet ble avsluttet med en spennende 5000-meterduell mellom de to beste i sammendraget. Lengste strå gikk nok en gang til hjemmefavoritten. Dermed fire distanseseire og en suveren allroundtittel. Eitrem ble en like suveren nr. 2, og Oddbjørn Mellemstrand (18) fra SSSK ble nr. 3 sammenlagt.

Kasper Tveter (18) måtte denne gangen gi seg etter å ha blitt nr. 2 på 500 m. Samme mann falt jo fra en medaljesjanse i sprint-NM, så prisen som årets ulykkesfugl må langt på vei kunne deles ut til Fram-løperen nå. Bedre lykke neste sesong!

Våre beste juniorer har nå igjen verdenscupfinale i Minsk om knappe to uker, før det store målet junior-VM påfølgende uke.


Sluttresultater NM junior:

 

Se opptak av løpene på Sørmarka Arenas Youtubekanal

 

Bildene øverst er hentet fra Facebooksiden til Stavanger Sandnes Skøyteklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *