To flauser i en smekk

«Europacupen» i Kristiansund ble en komplett fiasko, da det viste seg at ingen ville være med. Kan det ha noe å gjøre med at Arena Nordvest er Europas tregeste bane, og at det var åpent tysk mesterskap i Inzell samtidig?

Sist fredag lærte vi om ISUs særdeles usympatiske klappjakt på Samuli Suomalainen og andre uverdige verdenscup-løpere. Dermed ble det to skøyte-flauser på en gang, og vi føler et akutt behov for å tenke konstruktivt i stedet for å grave oss ned. Om «Lex Suomalainen» er det uansett så mye å si at det nesten blir vanskelig å stokke ordene. Skal vi nøye oss med å konstatere at hensikten er tvilsom, og at middelet ikke kommer til å virke?

sa su.png
Samuli Suomalainen: Finsk moro i verdenscupen (Skøyter 15.46.6, 6.desember 2018).

Kanskje kommer ISU selv også til å oppdage dette etter hvert, men vi tviler faktisk. Troen på de nominelle tidenes fortreffelighet er så utbredt at den gjennomsyrer hele skøytefamilien både internasjonalt og nasjonalt. Vi har en stygg mistanke om at dette også er en stor del av årsaken til at løpere fra Sveits, Østerrike, Tsjekkia, Belgia, Finland og Storbritannia heller velger Inzell enn Kristiansund, til tross for at sistnevnte kunne lokke med europacup-poeng. Jakten på de evinnelige tidskravene tvinger løperne til å oppsøke de kunstig stimulerte banene (les: høy lufttemperatur og lavt lufttrykk) så ofte som de bare kan.

Men så var det dette med å tenke konstruktivt… Nå kan det være en løsning for europacupen på sikt også. Kanskje kan den ha en fremtid i nært kompaniskap med junior verdenscup, som tross alt har en jevnt stor deltakerbase men litt for få stevner.

Men vi tror også at det kan være verdt å tenke over følgende refleksjoner, skrevet av tidligere skøyteløper Sebastian Falk.

Falk.png

Så la det være den konstruktive avslutningen! Fortsatt god søndag.

5 kommentarer om “To flauser i en smekk

  1. Kan du være vennlig å begrunne utsagnet: Europas tregeste bane.
    Fortsett å drite i eget reir, da er skøytesportens framtid lys
    Utakk er verdens lønn!

  2. Takk for kommentarer. Her var poenget ikke å vurdere om Kristiansund er en treg bane eller ikke, men å stille et spørsmål om det er slik den oppfattes, og i så fall om dette også har noe å si for at «ingen» vil reise dit.

    I så fall synes jeg det er synd. Jeg synes det er et stort pluss at banene er forskjellige, jf. også det Sebastian Falk skriver i sitatet.

  3. Likevel, ingressen din balanserer hårfint, Haarberg! Jeg synes den ramler ned på feil side. Jeg tenkte det da jeg leste den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *