Nyhetsrunden

I dag begynner verdenscupsesongen 2019/20! Vi skynder oss å registrere noen nyheter fra inn- og utland før det braker løs.

  • Norgescupen i Kristiansund er avviklet uten de store overraskelsene. De sterkeste løperne i seniorklassen kunne spasere seg inn til diverse distanseseire – f.eks. Ole B. Næss som vant 5000 m med en margin på 59,93 sekunder. Han gikk også opp i ledelsen i Norgescupen etter tre runder. Norgescupen for kvinner senior ledes av Else M. Omsland.

Nasjonale og internasjonale skøyteresultater kan leses hos SpeedskatingResults

 

  • Entertainer Kristian Vårvik var ikke før kommet inn som styremedlem i Norges Skøyteforbund (NSF), så var han ute igjen. Hege Bratli rykker inn som fast medlem iflg. NSFs egen nettside.

 

  • Allan Dahl Johansson er som alle andre avhengige av å finansiere skøytesatsingen sin, men han er ikke som alle andre når det gjelder valg av inntektskilde. Han skal nemlig selve briller via nett! Den som er interessert i å finne ut mer om dette bør klikke her.

adj.png

(hundreprosent.no)

 

  • Tromsø skøyteklubb venter på svar: Blir det kunstis i Tromsdalen denne vinteren? Følg TSK via Facebook for å se om det kommer et svar. Om ikke annet skal det være is både i Harstad, Narvik og Skjervøy…

 

  • Knut Ludahl (72) – mangeårig administrator både i nasjonal og internasjonal sammenheng, tildeles «ISU Gold award of merit», ifølge melding på NSFs nettsider. Vi gratulerer!

 

  • Trist melding fra Sverige: Sigvard «Sigge» Ericsson, verdensmester i 1955 og olympisk mester i 1956 er død i en alder av 89 år. Les minneord på nettsidene til det svenske skøyteforbundet.

 

  • Tyskland avholdt sitt åpne mesterskap på enkeltdistanser i Inzell sist helg. Samtidig ble det kjent at skøyteforbundets president Stefanie Teeuwen har trukket seg fra sitt verv, og en av kandidatene til å ta over skal iflg. ryktebørsen være Matthias Große, dvs. Claudia Pechsteins mentale trener og hjertevenn.

 

  • Østerrikes unge superstjerne Vanessa Herzog hadde en fantastisk 2019-sesong. Det ble lagt merke til også på nasjonalt plan, for hun er kåret til årets kvinnelige idrettsutøver i hjemlandet.

v h.png

Vanessa Herzog og Marcel Hirscher (orf.at)

 

Og så: Over til Viasat 4!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *