Skøytetinget: Vårvik klar for styreplass

Skøyteløper, Youtuber, trubadur, humørspreder, i det hele tatt… Kristian Vårvik har sjarmert mange på sin vei, og nå er han klar for å gå inn i styre og stell.

Skøytetinget i Kristiansund er rett rundt hjørnet, og valgkomiteens innstilling til styreplassene er lagt ut på Norges Skøyteforbunds (NSFs) nettsider. Ifølge forslaget er Ståle Njåtun og Nils H. Brattgjerd ute av styret, og Kristian Vårvik (TSK) og Henning Hagelund (Aktiv SK) er inne – såfremt forslaget går gjennom.

 

Gratulerer! Er dette en plass du har siktet etter, Kristian Vårvik?

– Tusen takk! Jeg har i mange år blitt fristet av tanken om å kunne bidra mer for norsk skøytesport. Fram til nå har jeg gjort mitt på ulike måter, både som løper og med litt alternative framgangsmåter som musikkvideoer og annen underholdning. Derfor var det veldig spesielt å få forespørsel om å være en del av NSFs styre. Jeg føler ikke at dette er noe jeg må gjøre, men når jeg blir foreslått, føler meg ønsket og samtidig brenner såpass mye for skøytesporten som jeg gjør, føles det helt naturlig å takke ja.

Styret har overordnet ansvar for flere spesifikke områder i perioden mellom skøytetingene. Er det noe av dette du «brenner» for og vil engasjere deg ekstra i?

– Jeg anser ikke meg selv som et A4-menneske, og jeg lever etter ordtaket «der man har sine gaver, har man sine oppgaver». For meg vil det derfor være naturlig å jobbe med det jeg føler meg god på og liker. I dette tilfellet vil det handle om å være med på oppbyggingen av profilen til NSF og landslaget. Jeg tror på at en sterkere profil og merkevare vil gi økt interesse blant sponsorer og publikum. Forhåpentligvis kan jeg gjennom video være med på å gjøre NSFs uttrykk mer profesjonelt og synlig.

Jeg håper også at jeg kan bidra under verdenscup og mesterskap som arrangeres av NSF. Gjerne i samme rolle som jeg hadde under verdenscupen på Hamar. Ved slike oppgaver håper jeg også at det kan samarbeides tettere med media, slik at flere kan få bli kjent med våre egne utøvere, men også utenlandske. Jeg tror det er veldig viktig å få frem hvor bra profilene våre egentlig er. Jeg synes de er mye større profiler enn de blir framstilt som.

 

Kristian Vårvik: – Superviktig å bygge lag

– Jeg brenner for å profesjonalisere forbundslagene. Først og fremst i form av lik bekledning. Jeg ønsker at alle løperne skal ha samme klær og nok klær, slik at man ser at det er et lag uansett hvor man ser løperne. Er laget på sykkeltur skal man se at det er et lag. Dette kan begrenses av økonomi, men jeg anser det som superviktig for å bygge lag, og det vil gjøre oss mer attraktive inn mot sponsorer. I det lange løp har jeg en drøm om at ingen skal måtte betale egenandeler for deltakelse i konkurranser internasjonalt og at landslagsløperne skal slippe å betale for samlinger.

Kommer du til å være med videre som aktiv også?

– Ja, blir nok med videre, men ikke like mye satsing!

 

Dette høres jo lovende ut. Til slutt vil vi minne Kristian Vårvik – og alle andre som eventuelt ender opp med viktige verv i NSF – om at vi fortsatt venter på et skikkelig svar på vår utfordring fra tidligere i år: Hvordan vil NSF verne om skøytesporten?

En utfordring til: Nå må det vel snart gå an å få lagt ut styreprotokoller på nettsiden. Den nyeste protokollen i skrivende stund er fra april 2018.

Og til slutt: Lykke til med valgene!

Bildet: Fra Facebook.com/kristian.varvik

 
Lenker:

Valgkomiteens innstilling Skøytetinget 2019

Sakspapirer Skøytetinget 2019

Kristian Vårviks Youtube-kanal

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *