Årets raskeste utendørs løp!

Skøyteløperne går bare fortere og fortere. Dette gjelder ikke minst utendørs, noe som bekreftes av vår uoffisielle gjennomgang av årets raskeste utendørs løp.

Nå skal det sies at slike statistikker selvsagt påvirkes av hvilke løpere som går på hvilke baner. Denne sesongen hadde vi gleden av å følge verdenscup i Tomakomai, junior-VM i Baselga og ikke minst EM i Collalbo. Nevner vi også NM i Arendal, så har vi fått med alle de banene som figurerer på våre lister nedenfor.

Det noteres ikke verdensrekorder eller norgesrekorder for utendørs løp, men så vidt vi vet var følgende løp fra EM i Collalbo tidenes raskeste av norske løpere, sånn helt uoffisielt:

  • Ida Njåtun 2.00,15
  • Håvard Lorentzen 35,10 og 1.09,60
  • Sverre L. Pedersen 1.46,65 og 6.20,59

 

For ordens skyld nevner vi også disse løpene, som vi mener er tidenes raskeste på utendørs lavlandsbaner, altså baner som ligger mindre enn 400 moh. Alle disse tidene stammer fra verdenscupen i Tomakomai:

  • Hege Bøkko 39,80
  • Ida Njåtun 1.19,24 og 2.01,43
  • Håvard Lorentzen 35,74 og 1.11,06

 

I Tomakomai ble det satt «verdensrekorder» også! Gjenopplev høydepunktene i denne artikkelen.

 

KVINNER

utendørs kvinner 1819.png

Kommentar: På flere distanser blir det en morsom «kniving» mellom de to italienske høyfjellsbanene! En artig kuriositet er ellers at Ragne Wiklund har tre løp på 4.20 denne sesongen: i Baselga, Collalbo og Tomakomai…

 

MENN

utendørs menn 1819.png

Kommentar: Årets beste utendørstider stammer stort sett fra én bane. Dette er ikke så rart, når vi vet at Norge kom på seierspallen både i sprint og allround i EM.

 

Kilder: SpeedskatingResults, WSSSA

 

Lenker til tilsvarende oppsummeringer: 2016/172017/18

 

Bildene øverst er hentet fra instagram.com/hegebokko og instagram.com/sverrelpedersen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *