Årets raskeste utendørs løp!

Hurtigløp på skøyter er fortsatt en vinteridrett – som like gjerne kan utøves utendørs som innendørs. Denne vinterens spektakulære VM i Amsterdam er beviset for at det er hold i denne påstanden – om noen skulle trenge bevis!

Som i fjor velger vi å bruke en egen avdeling av vår sesongoppsummering til å fokusere nettopp på utendørstidene – nærmere bestemt de tre beste på de olympiske distansene begge kjønn, som er notert utendørs sist sesong.

Ikke overraskende kommer flere av noteringene nettopp fra Amsterdam, og mest imponerende var vel Sverre Lunde Pedersens 1.48,33.  Dette løpet var jo rett og slett det raskeste verden har sett på utendørs lavlandsbane gjennom alle tider!

Video: Se Sverre L. Pedersens VM-løp på 1500 m!

 

KVINNER

utendørs kvinner 1718.png

Kommentar: Artig å se at det er fem forskjellige jenter på toppen av hver sin liste! Men Sofie Haugen greier kunststykket å være inne på alle lister unntatt 1000 m! Tre av løpene til Sofie er fra VM, mens det fjerde er fra NM, der hun også ble mester sammenlagt.

 

MENN

utendørs menn 1718.png

Kommentar: Pedersen er nevnt, han er jo også raskest på 5000 m, samt på 10 000 m (med fall!) Johann J. Sæves satte for sin del banerekord i Asker, og er med den tiden suverent raskest av nordmenn utendørs denne sesongen. Og dette altså fra mannen som stort sett må greie seg uten både trener og treningskamerater. Men nå er fotballsesongen i gang!

 

Bildene: Johann J. Sæves, bilde tatt av Ståle Njåtun. Sofie K. Haugen, fra Facebooksiden hennes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *