Nytt fra inn- og utland 10

Hvor blir det av annonseringen av forrige sesongs Oscar-vinner? Og hvordan ser egentlig Norges verdenscup-kvoter ut denne vinteren? Dette og mer til har vi prøvd å finne ut av. Les mer her, da vel!

  • Vinneren av årets Oscar-statuett har vanligvis pleid å bli presentert nokså raskt etter sesongslutt, men denne gangen har det tatt uvanlig lang tid. Er det uenighet innad i selveste Oscar-komitéen? Vel, komiteens talsmann Hasse Farstad fra OSK holder kortene tett til brystet, men han kan i hvert fall berolige oss med at det vil bli en tildeling også for 2017, og tildelingen vil bli kunngjort i løpet av «noen uker». Følg med!

I mellomtiden får vi hygge oss med vår egen uhøytidelige synsing fra slutten av mars

 

  • Som de fleste har fått med seg er vi allerede så smått i gang med en ny sesong. På Hamar ble det forrige helg avholdt Sommerløp, og mest imponerende var vel Sverre Lunde Pedersens senking av sin egen banerekord på 3000 m til 3.42,53.

Alle resultater fra Sommerløpet finnes her

 

 

 

  • Skøyter og radio er en god miks. I det siste har vi merket oss at siste sesongs «come back kid» Rikke Jeppsson bruker sommeren til å lage fagforeningsstoff og politiske reportasjer for LO Medias egen radiokanal. Lite om sport, men verdt å sjekke ut hvis man vil utvide horisonten litt! Lenke til LO Medias podkaster

 

  • Litt mer utenomsportslig nå i sommervarmen: Finansavisen skrev nylig at Ådne Søndrål har tjent over kr 100 millioner på salg av sitt gigantvarehus på Vestby. Ser vi endelig snart slutten på sponsortørken for norsk skøytesport…?

 

søndrål.png

Faksimile: hegnar.no

 

  • Stavanger Sandnes Skøyteklubb (SSSK) meldte for en uke siden at Mikael Flygind Larsen avslutter sitt oppdrag som trener for klubbens elitelag. Ny trener er Ole Morten Mellemstrand. Les mer her.

 

  • Organisasjonen Morgendagens Skøyte-Ess (MSE) har offentliggjort sine stipendiater for 2017. Årets hovedstipend «Hjallis»på kr 8000 går til Ragne Wiklund og Magnus Bakken Haugli. Vi gratulerer!

Les også om MSEs kampanje «Skøyter til 1000»

 

  • Avslutningsvis i denne sommerlige nyhetskavalkaden ser vi litt framover mot kommende vinter. Det internasjonale skøyteforbundet ISU har offentliggjort regelverk, kvoter etc. for verdenscup-sesongen 2017/18.

For Norges del kan følgende antall løpere stille på de forskjellige distansene:

500 m menn – 3 løpere (2017: 2)

1000 m menn – 3 (4)

1500 m menn – 4 (4)

5000/10 000 m menn – 4 (4)

 

500 m kvinner – 3 (2)

1000 m kvinner – 3 (3)

1500 m kvinner – 3 (3)

3000/5000 m kvinner – 2 (2)

For verdenscup 2 i Stavanger og verdenscup 5 i Erfurt vil kvotene være større. Les alt om verdenscupen 2017/18 i ISUs egne ord.

 

  • Junior-verdenscupen for 2017/18 er også endelig «spikret». Det ble ingenting av de planlagte løpene i Calgary nå i august, slik at det kun står tre runder igjen; Inzell, Innsbruck, og finale i Salt Lake City. Les mer her.

 

  • Blant dem vi kanskje kan håpe på kommende vinter er den evige optimisten Aleksander Waagenes, som for tiden trener med Team Pechstein i Berlin. Nevnte 3000 m på Hamar gikk unna på 3.49 for Waagenes’ del, og det var klar ny bestenotering på lavlandsbane. Via Facebook melder TSK-løperen nå at han har trent «tøffere, hardere og bedre enn noen gang i mitt liv.» Dette høres unektelig lovende ut. Vi får følge med videre! Aleksander Waagenes’ Facebookside

 

Bildet av Oscar Mathisen er hentet fra geni.com

 

Pssst! Lyst til å abonnere på våre nyheter? Fyll inn e-postadressen din nederst til venstre, og få melding hver gang vi legger ut noe nytt. Enklere blir det ikke!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *