Skøyter til 1000

Organisasjonen Morgendagens Skøyte-Ess v/ Åge Dalby sender følgende utfordring til norske skøytesupportere:

«Gode skøytevenner: Morgendagens Skøyte-Ess (MSE) trenger DIN hjelp og støtte i vår nasjonale dugnad ‘Skøyter til 1000’. Vi er inne i en hektisk sesong hvor også Norges talenter har travle dager. Under Hamarlekene i Vikingskipet sist helg deltok nesten 300 unge med drøssevis av personlige rekorder.

Samtidig gikk våre yngste landskamp i Groningen, mens juniorene var opptatt med World Cup i Collalbo. Det er denne ungdomsgruppen MSE har arbeidet aktivt for i over 30 år. MSE – en ideell organisasjon – ble stiftet i 1985/86. Willy Reisvang i OSK var sentral, og han fikk straks med seg ressurspersoner som Hjalmar Andersen, Knut Johannesen, Roald Aas, Hroar Elvenes, Fred Anton Maier, Magne Thomassen, Per Ivar Moe, Dag Fornæss, Sten Stensen – og entusiasten Arve Opsahl.

Siden 1986 har MSE delt ut 1,6 millioner kroner til unge utøvere. En av de første var Johann Olav Koss – lenge før han ble et kjent navn i mediene. Nesten alle landslagsløpere av begge kjønn har i en årrekke fått MSE-stipend på tidlig tidspunkt. Stipendienes størrelse er det siste året økt fra 5000 til 8000 kroner (Hjallis-stipendiet som bare kan utdeles en gang til samme løper) og fra 3000 til 5000 kroner.

Stipendiene de siste årene er fordelt slik:

2015 – Martine Ripsrud (Hjallis) og Inga Anne Vasaasen og Martine Lilløy Bruun. Allan Dahl Johansson (Hjallis), Magnus Myhren Kristensen, Bjørn Magnussen, Henrik Fagerli Rukke og Vetle Stangeland.

2016 – Inga Anne Vasaasen (Hjallis) og Ragne Wiklund. Henrik Fagerli Rukke (Hjallis), Marius Bratli og Odin By Farstad.

Skøytesporten har ikke lenger mange folkekjære nasjonalhelter å slå i bordet med. Men med DIN HJELP kan MSE gjøre en nyttig innsats på grunnplanet.

I 2015 innførte MSE kampanjen «Skøyter til 1000». En av de første som betalte en tusenlapp var Johann Olav Koss. Nå håper vi at du alene – eller sammen med en spleisegjeng – kan følge opp. Spør også lokale bedrifter og andre interesserte om hjelp.

Vær aktiv og hjelp skøytesporten! MSE har for tiden 58 medlemmer som betaler årlig medlemskontingent på 300 kroner. Styret består av Åge Dalby (leder), Sten Stensen, Svein Erik Stiansen, Kirsti Biermann, Dag Fornæss og Terje Andersen. MSE har banknummer 7039 09 21843 og organisasjonsnummer 999 260 322.

På forhånd takk for bidragene. Alle som sender bidrag får ved sesongslutt tilsendt diplom med tegning laget av kunstner, skøyteløper og MSE-medlem Lasse Efskind.»

åd.png Åge Dalby (bilde fra Facebook)


Styremedlemmene som nevnes ovenfor hadde sin storhetstid på isen på 1960- og 70-tallet. Dalby forsikrer imidlertid at det «stadig» har vært utskiftninger i MSE-styret, hvilket også vil fortsette i årene framover.

Så da gjenstår bare en enkel oppfordring: Støtt Morgendagens Skøyte-Ess. Eller som det heter i en forslitt frase: Gi så det svir! Kontonummeret husker du sikkert?             7039 09 21843!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *