Ragne fikk Egebergs ærespris

Idrettstinget har bestemt at Ragne Wiklund får Egebergs ærespris. Prisen deles ut til utøvere som har markert seg i to eller flere forskjellige idretter.

Egebergs ærespris ble opprinnelig delt ut til utøvere som markerte seg både på sommeren og vinteren. De siste årene er dette kravet falt bort, men Ragne Wiklund har med sine resultater både på skøytebanen og i orientering oppfylt grunnkravet og vel så dét. I orienteringssammenheng har hun blant annet NM-gull i seniorklassen og bronsemedalje på stafett i junior-VM.

Egebergs ærespris regnes som den høyest hengende prisen i norsk idrett, og det er et selvstendig vilkår for tildeling at utøveren er «en god rollemodell for idrettens grunnverdier». Prisen for 2023 ble delt ut av tidligere idrettspresident (og skøytepresident) Børre Rognlien under Idrettstingets middag i Bergen lørdag kveld.

Gratulerer til Ragne Wiklund!

Eksklusivt selskap
Egebergs ærespris deles ut hvert år, såfremt det finnes aktuelle kandidater. Forrige tildeling var i 2020. Etter det vi kan se er Ragne den tiende skøyteløperen som har vunnet prisen tidligere; den forrige var Bjørg Eva Jensen for 43 år siden!

Les mer her:

 

Bildet av Ragne Wiklund er tatt av Norges Idrettsforbund.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *