Sprint-NM junior avviklet i Kristiansund

Ingen av fjorårets norgesmestere stilte opp for å forsvare sine titler, og dermed var det duket for to nye mestere på den forholdsvis nye innendørsbanen i Kristiansund.

«NM-sesongen» 2023 startet altså i Kristiansund, og dette var – såvidt vi kan forstå – det første norgesmesterskapet som er avholdt i Møre og Romsdal noensinne! Rapportene forteller om et vellykket mesterskap, og det var også mulig å følge mesterskapet live via Facebook, takket være Sportsklubben Falken.

Første NM-tittel til Solem
I kvinneklassen var det nok stilt store forventninger til Martine Solem fra BØSK, som også var omtrent som hjemmeløper å regne, ettersom IL Braatt ikke hadde egne løpere til start i NM. 15-åringen fra BØSK ble først og fremst utfordret av Aurora Løvås (17), EM-debutanten fra forrige helg. Med fire distanseseire ble det Martine Solem som tok NM-gullet, og Aurora noterte seg for enda en sølvmedalje i NM-sammenheng. Nr. 3 i kvinneklassen ble Sofie Ulset (19), også hun fra BØSK.

Trøndersk dominans
Også i klassen for menn ble det gull til Trøndelag, nærmere bestemt til Cristian L Magnussen (19) fra Falken, som først og fremst var en klasse bedre enn konkurrentene på 500 m. I tilfelle noen lurte: Cristian er Bjørn Magnussens søskenbarn, så her er det åpenbart en del sprintgener i familien. Som om ikke dette var nok gikk sølvmedaljen til Sigurd H Dyrset (18) fra TKK, som tok seg av begge 1000-metrene. Sistnevnte er også en meget sterk kandidat til medalje når juniorenes allroundmesterskap skal avholdes i Harstad om to uker. Nr. 3: Martin S Andreassen (18) – også han fra Sportsklubben Falken.

Det ble satt fem nye banerekorder i løpet av NM:

Martine Solem 41,78 – 1.23,88 – 168,020
Sigurd H Dyrset 1.13,81
Cristian L Magnussen 149,225

NB! Allerede førstkommende helg er det klart for kombinert sprint- og allround-NM for senior i Stavanger. Her nevner vi at både Sigurd Henriksen og Emil P Matre er uttatt i allround.

Allround-NM for junior går påfølgende helg i Harstad.

 

Resultater junior-NM sprint 2023

 

Bildet: Martine Solem (facebook.com/BjugnOrlandSkoyteklubb) og Cristian L Magnussen (facebook.com/SportsklubbenFalken).

3 kommentarer om “Sprint-NM junior avviklet i Kristiansund

  1. Gratulerer til vinnerne. Og en stor takk til Sportsklubben Falken for fin sending og komentering.
    En liten korreksjon: Martine Solem tok alle 4 distanseseirene .

    1. Så jo absolutt sånn ut. Aurora ble utropt som vinner på siste 1000 m, men antar at dette var feil da. Ingen offisielle resultater å finne foreløpig.

  2. du vet det ikke står så bra til når de må gå og spørre:Aurora, kan ikke du stille opp?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *