Mediedekningen av EM: Høyst varierende

Det snakkes mye om medias dekning av skøytesporten, eller kanskje heller den manglende sådanne. I forbindelse med EM på hjemmebane syntes vi det kunne passe å se litt nærmere på hvordan det står til – sånn helt konkret.

Det norske EM-laget denne gangen hadde uvanlig god geografisk spredning: alle de fire store byene pluss store deler av Østlandet var representert. Så er spørsmålet: Hvordan slo dette ut på mediedekningen av EM?

Vår lille undersøkelse ble utført som følger: Vi gikk gjennom et knippe aviser for mandag 9.januar, altså første avisdag etter EM. Avisene var ikke tilfeldig plukket ut – tvertimot burde de ha gode grunner for å dekke EM på en skikkelig måte. Alt for optimistiske var vi likevel ikke, men mer nøkternt nysgjerrige!

VG best!
Det er ingen tvil om hvem som hadde den beste dekningen ut fra våre kriterier. Sportsbilaget til Verdens Gang viet hele førstesida + enda helsider til EM-heltene Ragne og Sander. Bravo! Ellers var det heller tynt, men Aftenposten har heller ikke noe å skamme seg over:

 

Hvilken avis? Hvor mye? Egen journalist? Kommentarer
Dagbladet – 1 0
Aftenposten – 5 2 sider Ja Aftenposten har god dekning på nett også.
Stavanger Aftenblad – 1 0 Peder Kongshaug fikk lite støtte fra hjemmefronten.
VG – 6 3 sider Ja Best i test!
Bergensavisen – 2 1/4 side inkl. resultater allround Nei To sprintere fra Bergen var med i EM. Påfallende dårlig dekning.
Bergens Tidende – 4 Nesten 2 sider Ja Flott sak om Sigurd Henriksen. Sprinterne nevnes ikke.
Hamar Arbeiderblad – 5 3 sider inkl. forside Ja Pluss for sak om Martine Ripsrud. Minus for å bruke uforholdsmessig stor spalteplass på Åge og Irene Dalby.
Adresseavisen – 1 Resultater sprint og 1.dag (!) allround Nei En sprinter fra Trondheim var med i EM. Adresseavisen viste ingen interesse for mesterskapet.
Dagsavisen – 2 Én spalte om Ragne Wiklunds sølv Nei Tidlig deadline gjorde det vanskelig – men EM-kommentar publisert på nett søndag og på papir tirsdag.

 

NRK og TV2
De store TV-kanalene lider selvsagt av at det er TV3/Viasat som har rettighetene til å sende skøyteløp. TV2 brakte nyhetsinnslag om EM søndag kveld, og NRK gjorde det samme som del av Dagsrevyen. NRK får pluss fordi de hadde egen intervjuer på plass, men vi trekker for at de prioriterte skøyter etter både langrenn og alpint. Terningkast 3 til NRK – 2 til TV2.

 

Takk til alle som har bidratt med å skaffe informasjon til denne artikkelen!

Les også: Positive TV-tall! (skoyteforbundet.no)

 

3 kommentarer om “Mediedekningen av EM: Høyst varierende

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *