Nyhetsrunden

Her er en del av det som har hendt på skøytefronten i løpet av sommeren!

 • Allerede i august gikk det tradisjonelle Sommerløpet av stabelen på Hamar. Det er langt fra alle som satser på formtopp til dette løpet, men vi legger spesielt merke til to gode resultater på 3000 m for Nord-Odals unge løpere: Aurora Løvås (17) med 4.22 og Sander Eitrem (20) med 3.44.

Komplette resultater fra Sommerløpet (SpeedskatingResults)

 

 • Julie Samsonsen (22) hadde ikke en altfor god sesong sist. Dette kan forklares med skadeproblemer ifølge intervju med klubbavisa Fanavarden. Les intervjuet her.

Julie Samsonsen (Norges Skøyteforbund)

 

 

 • Asker Skøyteklubb bekrefter at den tidligere toppløperen Ida Njåtun er ny hovedtrener. Ida var sist sesong trener i SSSK, og hun har også vært å høre som sidekommentator på Viasats skøytesendinger.

 

 

 • Den gamle mester Koen Verweij (32) rakk i løpet av sommeren både å avslutte sin egen skøytekarriere og å avslutte kjæresteforholdet med Jutta Leerdam. Verweij ble verdensmester allround i 2014.

 

 • Løpere fra Russland og Belarus får høyst sannsynlig ikke delta i verdenscup eller internasjonale mesterskap i 2023. Den nye russiske skøytepresidenten Nikolaj Guljajev (han, ja) forbereder seg ifølge Match-TV på en «eksperimentell sesong», blant annet med pengepremier i nasjonale løp.

 

 • Sør-koreaneren Kim Jae-youl (53) er tidenes første ISU-president som ikke kommer fra Europa. Hans CV og visjoner for ISU kan leses i dette dokumentet.

Kim Jae-youl (isu.org)

 

 • Til slutt tar vi med enda en nyhet fra Sør-Korea: Toppløperen Kim Min-seok er nemlig utestengt i 18 måneder pga. fyllekjøring i forbindelse med en treningsleir. Flere andre løpere er også utestengt for kortere perioder. Kim Min-Seok er ved utgangen av 2022-sesongen ranket som nr. 4 i verden på 1500 m.

 

 

P.S: Det er enkelt og gratis å abonnere på nyheter fra «Skøyter 15.46.6»! Du trenger bare å registrere e-postadressen din til høyre på siden her. 

P.S 2: Den som ønsker å støtte prosjektet med noen kroner har muligheten til det. Les mer om hvordan du bidrar på denne siden.

3 kommentarer om “Nyhetsrunden

 1. Interessant,spesielt om Julie.Ønsker henne alt godt i 2023 sesongen.
  Det blir nok vanskelig men håper det går bra med henne.

 2. La alle kvalifiserte løpere delta. Idrett og politikk må adskilles! Vi kunne da historisk utestengt en lang rekke nasjoner utover Russland . Politisk korrekthet har fått parodiens skjær over seg – kan hende det blir åpenbart ila kommende sesong(?)

  1. Noen kamper er viktigere enn andre. De foregår ikke på fotball- eller skøytebanen. La oss alle håpe på at russiske idrettsutøvere kommer snarlig tilbake som følge av stopp i krigshandlingene i Ukraina og diplomatiske løsninger — ikke at demokratiske grunnverdier må vike. Dette er ikke tidspunktet for Whataboutism, men heller å prise seg lykkelig over at Norge er medlem av NATO og ikke havnet i interessesfæren til Sovjet etter andre verdenskrig. (Demokrati ER bedre enn andre styreformer, men kan ha mangler).
   Russiske idrettsutøvere blir brukt av Putins regime. Jfr. den statsstyrte dopingen i Sotsji, Putin på balkongen i Beijing og Stepanovas virke hos Match-tv.
   Ikke vet jeg veien ut av uføret, men en massiv FN-styrke i det østlige Ukraina (og Krim) som påser at to broderfolk ikke begår drap og overgrep mot hverandre hadde jo vært ideelt. (vanskelig å trenge gjennom propagandaen og verifisere i hvor stor grad også russere har blitt/blir utsatt for grusomheter). Antar at en slik ordning ville fått oss til å se tydeligere at Ukraina er et ungt demokrati med mangler de også, og dessuten motvirket mulig demoniseringen av den jevne russer. Akkurat nå er russerne tjent med at verden kutter båndet mellom regimet og folket ved å nekte de å delta i idrettskonkurranser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *