Skøytesesongen 2022/23

Hjem Forum Forum 15.46.6 Skøytesesongen 2022/23

 • Dette emnet har 536 svar, 4 deltakere, og ble sist oppdatert 04/06/2023 at 6:52 av Kristian Eliassen.
Viser 24 innlegg - 1 til 24 (av totalt 537)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #18889 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester

   OPPDATERT TERMINLISTE PR 280622

   Sommerløpet Hamar 13.august

   Norgescup 1 Bjugn 22.-23.oktober
   NM enkeltdistanser Hamar 28.-30.oktober

   Norgescup 2 Hamar 5.-6.november
   Verdenscup 1 Stavanger 11.-13.november
   Verdenscup 2 Heerenveen 18.-20.november
   Norgescup 3 Hamar 19.-20.november
   Junior verdenscup 1 Seinäjoki 26.-27.november

   Firekontinenters mesterskap Sainte-Foy 2.-4.desember
   Junior verdenscup 2 Seinäjoki 3.-4.desember
   Verdenscup 3 Calgary 9.-11.desember
   Norgescup 4 Tønsberg 10.-11.desember
   Verdenscup 4 Calgary 16.-18.desember
   Norgescup 5 Stavanger 17.-18.desember

   EM sprint og allround Hamar 6.-8.januar
   NM sprint junior Kristiansund 14.-15.januar
   NM sprint og allround Stavanger 20.-22.januar
   NM allround junior Harstad 28.-29.januar

   Junior verdenscup 3 Inzell 4.-5.februar
   Junior-VM Inzell 10.-12.februar
   Verdenscup 5 Tomaszow Mazowiecki 10.-12.februar
   Landsmesterskapet Båstad 10.-12.februar
   Verdenscup finale Tomaszow Mazowiecki 17.-19.februar
   Norgescup 6 Gol 25.-26.februar

   VM enkeltdistanser Heerenveen 2.-5.mars
   Norgescup 7 Stavanger 4.-5.mars

   • Emnet ble endret av 1 år, 4 måneder siden av B. Haarberg. Årsak: Verdenscup finale
   #18890 Svar
   Kristian Eliassen

    Interesting. Men du må rette opp: Arena Lodowa med to verdenscupstevner.

    Da blir det altså en fyldig kalender, men enkelte nye grep:

    • VM-enkeltdistanser ETTER verdenscupfinalen.
    • Man arrangerer stevner samme sted to helger på rad (for så vidt presedens fra tidligere hos juniorene)
    • 4CC tidlig i desember.

    Ligger ute på «Calendar of Events» hos ISU.

    #18891 Svar
    Kristian Eliassen

     Fint at verdenscupen starter i Stavanger. Bra at man innarbeider en tradisjon med Stavanger og Heerenveen før jul.

     To helger i Calgary. Pleier «alltid» å være Calgary og SLC. Hvorfor ikke nå?

     Så kommer altså WC5 og finalen. Begge i Tomaszow Mazowiecki. Der har jeg vært. Fin hall det. Så er spørsmålet om det blir mye folk og gode isforhold.

     Det er ikke nødvendigvis noe minus at skøyteløperne konkurrerer på samme sted to helger på rad. Tvert imot. Andre ting bekymrer mer: Asia er ikke på kalenderen og mulige nye kvalifiseringsregler til VM (evt også 4CC) gjør at det kanskje ikke blir nødvendig å delta under WC1-4 for å sikre kvoter. Hva slags deltagelse får man når man jo også har situasjonen i Ukraina i mente? (Russland, Hviterussland). Osv.

     #18893 Svar
     Kristian Eliassen

      4CC i Quebec er jo interessant her ved nærmere ettersyn. Legges til helga FØR første stevne i Calgary (WC3). Da må jo kvalifiseringsreglene nødvendigvis følge andre linjer enn å være basert på WC1-4.

      Snakker vi om enkeltdistansevarianten? Trolig, finner ingen info.

      En VISS mulighet for at asiatene dropper WC1-2 med dette oppsettet og eventuelt nye kvalifiseringsregler til VM i mente/evt. at man satser på å sikre kvoteplasser på tid? Tidlig å si selvfølgelig. Først får vi innvente kongressen, mer info via kommunikér osv.

      #18895 Svar
      EinarR

       Dobbel internasjonal juniorhelg i Seinäjoki i nov/des er spenstig og offensivt! Er det noen som setter opp buss?

       Hvordan var det med innendørsplanene i Helsinki? Ville sikkert ikke blitt innbudt til utendørs i Seinäjoki hvis det var klart for splitterny innendørs i hovedstaden.

       #18896 Svar
       Update_Skate
       Deltaker

        Do you understand why we get a pair of World Cup races in Tomaszów? There should be enough other countries in Europe which could organize a World Cup, possibly even – and now I’m going to say something super shocking to any ISU board member – on an outdoor rink!

        #18897 Svar
        Kristian Eliassen

         Krever både interesse og ressurser for å arrangere. Hvem bryr seg om hvem som vinner verdenscupen sammenlagt og abstraksjonen kamp om nasjonskvoter til mesterskap?  Verdenscupen er ikke attraktiv nok som produkt, og dermed å arrangere. På toppen av det hele så spøker fortsatt både krig og pandemi i bakgrunnen.  Personlig ble jeg faktisk litt positivt overrasket over at vi får 6 verdenscuphelger! Fint at Tomaszow har sagt seg villig til å ta to helger. Samme med Calgary. Vi har jo hørt at det en tid var snakk om at det var en mulighet for at verdenscupen ikke kom i gang før i midten av desember eller at vi kunne få «dobbeltarrangører».

         Men selvfølgelig: Skuffende at vi er der vi er nå. Vi er ikke i mål med den internasjonale terminlista. Det burde vært VM på Hamar i begynnelsen av januar — ikke EM. Avstanden i tid til VM-enkeltdistanser er for meg avgjørende. Det å bygge opp forventninger til to desiderte høydepunkt i løpet av en sesong (i motsetning til å ha ulike VM tre helger mer eller mindre på rad). I en slik tankegang hører også en oppgradert verdenscup hjemme. 4CC og EM mer sekundært — alternativt litt overflødig.

         #18898 Svar
         Kristian Eliassen

          Det oppgis å være en bevisst plan fra ISU dette med to stevner på rad på samme sted. Årsaken(e) kan helt sikkert diskuteres, men begrunnelsen er mindre reisebelastning, og av hensyn til bedre restitusjon. Det legges opp til kan vi forvente  det samme også kommende sesonger.

          https://pzls.pl/dwie-edycje-pucharu-swiata-w-lyzwiarstwie-szybkim-w-sezonie-2022-2023-w-polsce/

          #18899 Svar
          Kristian Eliassen

           … dette med 2x Calgary og 2x TM kan jo delvis være påvirket av positive erfaringer  med «boblekonseptet» i Heerenveen.

           PS: Claudia Pechstein gikk ut med en Instagrampost om at det skulle bli 2x Stavanger også (på bekostning av Heerenveen). Gjør meg ørlite grann nysgjerrig på hva som har foregått bak kulissene her.

           #18901 Svar
           Kristian Eliassen

            Litt synd at debatten ikke fortsetter på dette nettstedet her… (supporterforum for skøytenåtiden).

            Interessant innlegg fra Øystein Magnussen. Han hevder at de nederlandske profflagene har skylden for konkurransepausen i januar, og at det er slik fordi disse lagene får profilert seg bedre på treningssamlinger (sosiale media, media). Er det spesielt Nederland som trenger pauser for å legge inn treningsblokker? Mest iøyenfallende er det at Jumbo-Visma vanligvis dropper enten WC3 eller 4 for å legge inn en treningssamling slik at de kan være bedre forberedt til interne uttaksløp — profileringsløp. Dagens kvalifiseringssystem er skreddersydd for Nederland. WC4 legges rett før jul. Vil Nederland droppe dette, og legger de uttaksstevnet NK-Afstanden til romjula? Ikke spikret ennå, men uttak både til EM og VM? Isåfall får man det nasjonale sammenlagtmesterskapet i januar uten noen viktig kvalifisering ved seg. Et devaluert mesterskap. Jeg leser at det blir spekulert på om Nederland isteden skal ha sitt NK-Afstanden i januar. Uttaksstevne til VM-enkeltdistanser. Jeg sier ikke at Magnussen har feil. Trolig delvis rett, kanskje mer 🤔, men jeg ville heller pekt på kvalifiseringssystemet som forfordeler Nederland med sine interne uttaksstevner. Et nytt kvalifiseringssystem synes jeg er et bra svar på problemet. Man kan ikke bare vedta flere verdenscupstevner, man trenger virkemidler siden man allerede sliter med å finne verdenscuparrangører. ISU har ansvaret for å finne hovedsponsor til verdenscupen (ikke delegert til House of Sports). P.t. har man ingen. La de nederlandske profflagene profilere seg i egne drakter i verdenscupen. Gjør kvalifiseringen personlig. Del sesongen i to osv.

            #18902 Svar
            Kristian Eliassen

             Finsen kaller det for en konspirasjonsteori at de nederlandske profflagene skulle ha skylden for konkurransepausen. Ville vel ikke ordlagt meg slik. Som de sterkeste kommersielle aktørene i sirkuset har de ikke insentiver til å pushe på for flere verdenscupstevner. Profilering via sosiale medier/media i konkurransefri perioder hevdes å muliggjøre at man kan ta seg råd til «fri». Hvor stor betydningen er er vanskelig for MEG å måle. Magnussen befinner seg i sportens indre gemakker, slik at han har mulighet til å observere. Han må åpenbart se at de kommersielle nederlandske lagene lever godt med pausen og at de profilerer seg godt da. Det  både Finsen og Magnussen ikke vektlegger er imidlertid de interne uttaksstevnene. Stevner som i Nederland er viktigere enn verdenscupen og som får stor oppmerksomhet. Finsen har mer lyst til å snakke om å innføre flere internasjonale mesterskap enn kvalifiseringsordninger, mens Magnussen er mest opptatt av at man burde hatt 10-12 verdenscupstevner. Han sier ikke så mye om hvordan. Spør dere meg, så virker 3-4 stevner som et fornuftig antall kvalifiseringsstevner for et VM. Men så er det det at hver sesong burde hatt TO verdensmesterskap. 😉. Vi er enige om at verdenscupmenyen etter jul er lite fyldig ikke sant?

             Schaatsen.nl har plassert en asterisk * ved EM i Hamar. Åpenbart fordi stevnet  i oversikten til ISU — Calendar of Events —  av formelle grunner blir betegnet som «provisional». Dog gjelder dette også VM-enkeltdistanser, så her er det vel en journalist som skaper litt forvirring. Alt tyder på at det blir EM på Hamar og VM enkeltdistanser i Heerenveen.

             #18904 Svar
             B. Haarberg
             Nøkkelmester

              Noen flere nederlendere som gir seg ifølge Schaatsforum: Carlijn Achterekte (går over til sykkel!), Aron Romeijn og Jos de Vos.

              #18905 Svar
              Kristian Eliassen

               Isabelle van Elst melder overgang til Belgia og skal trene med Skøytelandslaget meldes det. Sprinter, men også 1500m. Et stykke unna de beste i Nederland.

               https://www.speedskatingresults.com/index.php?p=4&e=24615&s=26026

               Noen som har navn på evt. flere medtrenende?

               #18906 Svar
               KarlA

                Håper vi slipper en ny bølge med nasjonshoppende nederlendere. Forrige bølge nådde vel land i 2009/2010 etter at fem nederlendere – med Jorrit Bergsma i spissen – hadde dratt østover i et mislykket forsøk på å representere Kasakhstan i Vancouver-OL.

                #18907 Svar
                Kristian Eliassen

                 Hun har visst dobbelt statsborgerskap. Hun var tatt ut på laget til Nederland på lagsprinten under VM på Hamar, men deltok tilslutt ikke. Karanteneperiode på 12 mnd etter at hun forrige gang deltok i en ISU Event eller en International Competition. Ser ut til å ha vært i Inzell i oktober i fjor. Med et klarsignal fra Nederland og et «clearance certificate» ser hun derfor ut til å kunne representere Belgia fra høsten av (regel 109).

                 Satser på OL 2026.

                 #18908 Svar
                 Kristian Eliassen

                  … Sanne in ‘t Hof skal være med på enkelte treningssamlinger med Skøytelandslaget. Det må jo være bra sparring for Wiklund.

                  PS: Instagram er ikke helt min greie. Skal ligge info her, men er det noe «insta-stories» gjemt et eller annet sted — eller noe?

                  Betyr dette i så fall at det er mye tekstinfo å finne på andre Instagram-kontoer også (altså om medtrenende i dette tilfellet)?

                  #18909 Svar
                  Emil Nielsen
                  Deltaker

                   Sanne in’t Hof sin egen Instagram-konto har et permanent oppslag

                   Hun skal trene med Gewest Frysland, men også på noen samlinger med Norge.

                   • Dette svaret ble endret 1 år, 4 måneder siden av B. Haarberg. Årsak: Lenke åpnes i ny fane
                   #18913 Svar
                   Emil Nielsen
                   Deltaker

                    USA har meldt ut sitt landslag for 22/23 sesongen her

                    Gledelig nok er hele Florida-trioen Mantia, Bowe og Jackson fortsatt med. Det var eller spekulasjoner om at Mantia skulle legge opp.

                    • Dette svaret ble endret 1 år, 4 måneder siden av B. Haarberg. Årsak: Lenke åpnes i ny fane
                    #18928 Svar
                    Kristian Eliassen

                     Litt overraskende at alle «gamlingene» fortsetter 🙂. Stolz på utviklingslaget, mens Goetz skal følge et annet program.

                     Stille på skøytefronten. Vi står foran en ISU-kongress i neste uke (se egen tråd). Deretter møte hos IOCs executive board den 24. juni (se egen tråd). Ellers har vi World Games i juli (se egen inline-tråd). Dog med begrensede deltakerkvoter for Inline. Bart Swings prioriterer stevnet. Har vært lyskeskadet.

                     #18929 Svar
                     Kristian Eliassen

                      USA: Bare å Google i vei for den som vil sette seg litt mer inn i bakgrunnen til den enkelte løper. ISU har utarbeidet små biografier over en del av de mest kjente. Det som slår en er at Innendørsbanene i Salt Lake City og Milwaukee åpenbart er viktige. Det samme er den brede rekrutteringsmåten. Altså at man rekrutterer både fra inline, short track, ishockey og tradisjonelt hurtigløp. Eller blandingsformer. Tar man Jordan Stolz ser man at søsknene fattet interesse etter å ha sett på OL fra Vancouver. Hvorpå faren brøytet en liten bane på en dam ved hjelp av en ATV. Stolz  jr. virker  litt typisk «kjedelig» seriøs, men det er jo urettferdig å si om en 17-åring. Familien virker fargerik nok. Dedikerte. Faren jobber også  som politimann, tysk. Gjenfødte kristne, stopper ut dyr, oppdrett av elg og dådyr etc 😉. Innlegg hos US speedskating på Facebook opplyser om at Stolz foretrekker å  ha base i nærheten av der han bor. Ellers så vet jeg ikke om det er noen god ide å flytte til Tyskland og trene under Peter Muller som noen foreslår, men det skal jeg ikke blande meg bort i. Neppe aktuelt at USA slipper dette talentet. Stolz har dobbelt statsborgerskap. USA har en spennende gruppe løpere for tiden.

                       

                      #18930 Svar
                      Emil Nielsen
                      Deltaker

                       Uff å tenke seg at han kunne flytte til Tyskland og trene under Muller… For et spill av talent.
                       Nei, mye bedre om han blir i USA og fortsetter utviklingen sin.

                       #18948 Svar
                       Kristian Eliassen

                        Interessant om Isabelle van Elst.

                        Hun ser ikke ut til å våre klar over at hun sannsynligvis kan konkurrere for Belgia allerede fra høsten av. Nasjonale mesterskap teller ikke med i denne sammenhengenen. Hun DELTOK ikke i lagsprinten der Femke Kok kom inn. Fikk ergo heller ikke medalje. (se innlegg over # 18907).  Spørsmålet er om Holland Cup teller med i dette regnestykket. Ser altså ut som om det ikke var godkjente, internasjonale løp hun deltok i i denne serien under 2021/2022. I motsetning til NC som oftest har deltakere som representerer andre medlemsland, må man gjerne ved behov invitere løpere fra  andre land i Nederland for at løp skal sanksjoneres som godkjente. –Da snakker vi dog mest uttaksløp uten nasjonal mesterskapsverdighet (slike som OKT, WKT, WCKT)

                        Ellers leser vi at van Elst satser mest på 1000 og 1500, og følger programmet de norske allrounderne.

                        #18977 Svar
                        Emil Nielsen
                        Deltaker

                         De Wit og Takagi fortsetter samarbeidet minst to sesonger, skriver Noordhollands dagblad

                         Det er tale om et privat samarbeid, der Takagi skal trene vekselvis i Nederland og Japan. Hun er ikke lenger en del av Japans landslag, men er fortsatt tilgjengelig for lagtempo.

                         • Dette svaret ble endret 1 år, 3 måneder siden av B. Haarberg. Årsak: Lenke åpnes i ny fane
                         #18978 Svar
                         Kristian Eliassen

                          Tydelig at det er en spesiell link mellom de Wit og Miho Takagi!

                          De Wit har her altså et opplegg med lagleder og det hele, men mangler foreløpig et lag. Er det nå man skal foreslå et come back av Nils van der Poel? (He, he. svensken satser sikkert på randonee inn mot neste OL, det er bare det at han ikke vil offentliggjøre det riktig ennå.)

                          Ellers merker jeg meg at de Wit bor i Bergen — Bergen i Nord-Holland.

                          https://www.schaatsen.nl/nieuws/2022/juni/miho-takagi-terug-bij-johan-de-wit/

                          PS: Takagi/de Wit stor nyhet i Japan leser vi her. 40-50 tv-stasjoner…

                         Viser 24 innlegg - 1 til 24 (av totalt 537)
                         Svar til: Skøytesesongen 2022/23
                         Din informasjon: