Sprint-NM vunnet av «nykommere»

Norges Skøyteforbund gjør det ikke enkelt for løperne med sin nye NM-variant. Resultatene fra NM 2022 i Stavanger er mildt sagt preget av uheldige omstendigheter.

Det er altså nok en gang «Super-NM» det dreier seg om. Fellesstart og tønnehopp er omtrent det eneste som mangler før alle som vil kan kalle seg norgesmestre i noe. Dette var satt på spissen, men bredden i norsk skøytesport er faktisk ikke stor nok til å forsvare ordningen som ble prøvd i fjor og i år.

Carina Jagtøyen vant sprint-NM for kvinner
Martine Ripsrud var den eneste gullkandidaten i kvinneklassen før mesterskapet startet. Hun vant første 500 m oppskriftsmessig, men måtte deretter stå over 1000 m. (Ble det virkelig tatt koronatester mellom distansene?) Vel, neste på lista var Carina Jagtøyen fra Leinstrand IL, og hun gjennomførte mesterskapet med en seiersmargin på over fire tidspoeng.

Carina Jagtøyen er 23 år gammel og hun representerer altså samme klubb som tidligere verdensmester Frode Rønning. I fjor ble hun nr. 3 i sprint-NM på Hamar, og fra tidligere har hun også en bronsemedalje i sprint-NM for junior. Carina trener som eneste kvinne med «Team sprint» og studerer i tillegg på NTNU. Gratulerer med NM-gullet!

Nr. 2 ble Vilde Baas, Dølemo IL,  og knapt 15 år gamle Martine Solem på bronseplassen ble sannsynligvis tidenes yngste NM-medaljør i seniorklassen.

Kristensen suveren NM-vinner
For et par år siden ble vi kjent med Pål M Kristensen i vår «Signert»-serie. Han er 22 år gammel, representerer Arendal SK og han er også på elitelaget til Norges Skøyteforbund. NM-gullet kom på en overbevisende måte etter fire distanseseire. Verdt å merke seg: Kristensen har aldri tidligere vært på seierspallen i et sprint-NM verken for junior eller senior, så her er det nok en gang bare å gratulere!

Nr. 2 ble Erik Resell fra Sportsklubben Falken, og nr. 3 Magnus Dahle fra hjemmeklubben SSSK.

Resultater NM sprint kvinnermenn

 

Allround-NM i gang
Lørdagens distanser i allround-NM er avviklet, og pga. diverse forfall er det også her litt uvante navn i toppen. I kvinneklassen leder junior Aurora Løvås, og i klassen for menn er det Sander Eitrem som har en komfortabel ledelse etter to løp.

Løpende resultatservice

 

Mer NM-stoff
Pga. hendelser som vi ikke har helt oversikt over, falt de planlagte TV-sendingene fra NM dessverre bort. På fredag fikk vi likevel en provisorisk sending via Youtubekanalen til SSSK. Lørdag ble det vist bilder på Facebooksiden til Sportsklubben Falken.

Prisverdig nok har E-TV laget flere innslag fra NM, og de finnes her:

 

Bilder: Carina Jagtøyen (instagram) / Pål M. Kristensen (Norges Skøyteforbund)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *