Nye vinnere også i allround-NM

Mange forsvant fra listene før og under årets NM, men to fortjente mestere fikk avslutte sesongen med hver sin NM-tittel i Stavanger.

NM 2022 ble altså preget av en uvanlig lang rekke forfall. Fra lørdag til søndag forsvant for eksempel Sofie K. Haugen, men lørdagens resultater tydet på at hun uansett ville ha fått problemer med å ta sitt tredje NM-gull.

Furneé til topps
Etter lørdagens distanser var det overraskende nok ungjenta Aurora Løvås, Nord-Odal IL, som ledet nokså klart foran Marte B Furneé, Asker SK. Disse to møttes i siste par på begge de to siste distansene, og det endte med seier til Marte i begge tilfeller. Dermed gikk hun forbi Aurora og vant sammenlagttittelen.

Marte B Furneé er 20 år, og hun ble nr. 3 i fjorårets mesterskap. Året før vant hun junior-NM. Denne sesongen har Marte trent med Team Sørmarka, så vi får kalle dette en aldri så liten hjemmeseier. En stor honnør også til Aurora Løvås, som har hatt en flott sesong og som fortsatt er junior i to år til. Dagens 5000 meter var hennes aller første i karrieren. Bronsemedaljen gikk til Victoria K Sætersdal, Bergen SK.

 

Eitrem i egen klasse
Sander Eitrem (20) har konkurrert veldig flittig og levert gode resultater gjennom hele sesongen, men han ble likevel holdt utenfor både EM- og OL-laget. Premien for god standhaftighet kom via en flott 5.plass i VM på Hamar, og nå altså et suverent NM-gull. Eitrem representerer Nord-Odal IL, og denne sesongen har han trent med Eskil Erviks «Nye Mjøsteam». Han har aldri vært på seierspallen i senior-NM, men for to år siden ble han nr. 2 i junior-NM.

Sølvvinner i mennenes NM ble Vetle Stangeland, Tønsberg Turn, og bronsen gikk til junior Simon Aannø, Bjugn Ørland SK. Gratulerer!

 

Komplette resultater NM 2022 (se fra s. 7 for allround)

 

Kongepokaler til sprintmestrene
Norges Skøyteforbund melder i ettermiddag at Carina Jagtøyen og Pål M Kristensen ble tildelt Kongepokaler for sine prestasjoner i NM 2022.

(bilde fra Facebook.com/skoyter)

 

E-TV har også i dag bilder og intervjuer fra NM i Stavanger (lenke)

 

Bildene øverst: Marte B Furneé (Instagram) / Sander Eitrem (Norges Skøyteforbund)

En kommentar om “Nye vinnere også i allround-NM

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *