Sol ingen hindring: Bergen dominerte junior-NM

Været i Tønsberg satte en god ramme for junior-NM, selv om det nesten ble for varmt for isen under 3000 m lørdag. Årets norgesmestre er identiske med vinnerne av sprint-NM for to uker siden, men det skulle holde hardt…

Dobbeltseier til Amalie…
Amalie Haugland fra Bergen SK har vært årets suverene junior her hjemme, og hun vant alle fire distanser i Tønsberg, slik hun også gjorde i sprintmesterskapet. Aurora Løvås lå an til å bli en like suveren nr. 2, men hun trakk seg fra 3000-meteren og ble uplassert i mesterskapet.

Tønsberg Turn fikk dermed en populær sølvmedalje til Ina Nakken, mens bronsemedaljen gikk til Martine Solem, BØSK. Alle de tre medaljørene er juniorer i minst én sesong til! Hjemmeløperen Vilde Semb måtte dessverre stå over junior-NM i år.

…og til Emil
Emil P Matre fra Fana IL noterer seg også for en dobbeltseier i NM denne sesongen: Først sprint, så allround. Marginen til klubbkamerat Sigurd Henriksen ble til slutt minimal: Henriksen vant nemlig de to lengste distansene, og på 5000 m tok han nesten igjen de 18,84 sekundene han hadde å hente på Matre. Differansen til slutt: 0,052 tidspoeng! Bronsemedaljen gikk til Simon Aannø, BØSK.

Gratulerer til Bergen, som vant åtte distanser av åtte mulige, og som også fikk mestrene i begge klasser!

NM-lenker:

Sammenlagtresultater NM junior 2022

Opptak dag 1 (Youtube)

Opptak dag 2

Tønsberg Turn har mange bilder fra mesterskapet på sin Facebookside.

 

En kommentar om “Sol ingen hindring: Bergen dominerte junior-NM

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *