VM enkeltdistanser 2022: Vi drømmer videre!

Verdenscupen har tatt en lang og velfortjent pause, og vi kan more oss med å se på hvordan det hadde sett ut hvis verdenscupen i stedet var omskapt til en VM-serie. Vi er over halvveis, men spenningen er på topp i alle delkonkurransene!

De som ikke skjønner helt hva vi snakker om nå, kan enten ta en titt på del 1 av denne tenkte konkurransen som altså skal – håper vi! – erstatte både verdenscup og VM enkeltdistanser. Ellers så er det lov å prøve å henge med som best de kan når vi nå ser på stillingen når VM-serien tar pause.

Kort fortalt er det virkelige resultater i verdenscup og VM enkeltdistanser (eller OL) som legges til grunn for vår «drømmekonkurranse». Dette betyr at neste runde i konkurransen går i Beijing i februar, og det hele avsluttes i mars i Heerenveen. Det andre hovedpoenget er at konkurransen består av dueller: to og to løpere konkurrerer, og beste tid vinner ett poeng i VM-serien. Flest poeng til slutt = verdensmester!

Etter åtte løp på 500 m og fire løp i de øvrige konkurransene ser stillingen ut som følger:

500 m kvinner
1. Angelina Golikova (RUS)
2. Erin Jackson (USA)
3. Darja Katsjanova (RUS)

1000 m kvinner
1. Nao Kodaira (JPN)
2. Darja Katsjanova (RUS)
3. Femke Kok (NED)

1500 m kvinner
1. Miho Takagi (JPN)
2. Antoinette de Jong (NED)
3. Nadezjda Morozova (KAZ)

langdistanse kvinner
1. Martina Sablikova (CZE)
2. Isabelle Weidemann (CAN)
3. Irene Schouten (NED)

500 m menn
1. Laurent Dubreuil (CAN)
2. Wataru Morishige (JPN)
3. Gao Tingyu (CHN)

1000 m menn
1. Kai Verbij (NED)
2. Kjeld Nuis (NED)
3. Thomas Krol (NED)

1500 m menn
1. Kjeld Nuis (NED)
2. Thomas Krol (NED)
Joey Mantia (USA)

langdistanse menn
1. Jorrit Bergsma (NED)
2. Ruslan Zakharov (RUS)
3. Nils van der Poel (SWE)

For hver av delkonkurransene kan man lese detaljene ved å klikke på den enkelte overskriften. Detaljene innebærer: Komplette resultater pr. runde, stillingen pr. nå fremgår på nest siste side, og på siste side ligger parsammensetningen for neste runde.

Som sagt er det ett poeng for seier, så her kan (og vil) fortsatt mye skje. Følg med!

P.S. Flere løpere har stått over ett eller flere løp, også der de selv kjemper i teten. I vår tenkte konkurranse får disse løperne 1/2 poeng (uavgjort). Dersom konkurransen faktisk gikk av stabelen ville manglende deltakelse automatisk gi tap = 0 poeng. Dermed ville nok de fleste prioritert VM-serien foran tur til Gran Canaria. Tygg litt på den…

3 kommentarer om “VM enkeltdistanser 2022: Vi drømmer videre!

  1. Nils vd Poel har da vitterlig vunnet alle fire løp han har stilt opp i – så hvordan forklares uavgjort resultat for ham i Polen?

    1. Godt spørsmål. Motstanderen i Polen møtte ikke til dette løpet, og var forsåvidt også unnskyldt pga. coronasmitte. Se ellers P.s. nederst i artikkelen.

      1. Skjønner. In real life må man da sørge for at ikke folk går alene. I motsatt fall blir man jo straffet dersom motstander uteblir.
        For øvrig – tanken på en slik serie er interessant – og så må selvsagt forutsetningen være at det blir allround VM og sprint VM hvert år (med minst en ukes mellomrom)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *