VM-kvalifiseringen for menn avgjort

Etter fjerde og siste runde av førjuls-delen av verdenscupen kan vi gratulere tolv land med sikre plasser til allround-VM for menn. I sprint-VM er det hele 16 land som kan sende løpere til Hamar i begynnelsen av mars.

De offisielle kvotene er foreløpig ikke offentliggjort, så vi støtter oss på signaturen «Mjøsaman» som pleier å være en etterrettelig kilde i slike sammenhenger:

Kommentar: Norges plasser ble sikret med jevn, men ikke spektakulær innsats, og for første gang på «hundre år» var Sverre Lunde Pedersen ikke delaktig. Det er imidlertid ingen ting i veien for at Pedersen deltar i selve mesterskapet når den tid kommer.

Det er flust av endringer i forhold til vår foreløpige gjennomgang for et par uker siden:  Italia, Japan og Nederland er inne med forventet full kvote, og det samme er faktisk USA! Nils van der Poel er oppskriftsmessig inne for Sverige, dog uten å briljere på 1500 m i Salt Lake City. På minussiden noterer vi at Polen, Sør-Korea og Hviterussland må nøye seg med plasser på reservelista.

Kommentar: Gode løp av Bjørn Magnussen sikret Norges tredje plass til VM med fin margin. Super-junior Stolz satte nye verdensrekorder og doblet i samme slengen USAs VM-kvote. «Taperne» i forhold til sist er Sør-Korea, som riktignok har sin tredje løper på reservelista, og Spania, som er helt uten VM-sjanse denne gangen.

 

Jevnt VM både i sprint og allround?
Patrick Roest har vært suveren i de siste allroundmesterskapene på internasjonalt nivå. Denne sesongen har han faktisk hatt sterkest konkurranse så langt av ringreven Swings fra Belgia. Sistnevnte var jo nr. 3 allerede i Hamar-VM 2013.

I sprint-VM tar vi for gitt at det blir en jevn batalje til siste distanse, og det er slett ikke gitt at noen av de tre beste i kvalifiseringen trekker lengste strå til slutt.

Bildet øverst viser Laurent Dubreuil (Foto: Reidar Langkjær)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *