Alt om OL

Om situasjonen er spesiell både i skøyte-verden og ellers: Noen gleder kan vi fortsatt unne oss, og «Alt om skøyter» er heldigvis en av disse. Nå har boka kommet med sin sjuende utgave i strekk!

Og som allerede røpet: Denne gangen handler det ekstra mye om OL. Til og med noteringsskjemaene som var fjernet i de forrige utgavene er nå tilbake – men kun for OL-løpene i Beijing.

For hver av OL-distansene presenteres tidligere medaljevinnere samt full oversikt over hvordan det gikk i Gangneung for fire år siden. Et storslått kapittel er viet til bakgrunnsstoff både om Beijing og boikott i OL-sammenheng. Til overmål inneholder boka også en komplett historikk over medaljører i VM enkeltdistanser fra 1996 til 2021. Alt i alt er «Alt om skøyter 2022» et godt alternativ for den som vil forberede seg ekstra til dette enkeltdistansemesterskapet, og det får vel vi andre bare unne dem?

Den som leter etter noteringsskjema for VM på Hamar må altså lete forgjeves, og det må selvsagt bli et stort minuspoeng til utgiver Lars Finsen i år igjen. I det hele tatt er det påfallende hvor lite oppmerksomhet verdensmesterskapet får i boka.

Van der Poel
Den andre store spesialseksjonen i «Alt om skøyter 2022» er viet til Nils van der Poel. Ikke bare er han helt fortjent tildelt forsidebildet, han er også presentert med en fin bakgrunnshistorikk innledningsvis i boka, samt med sin komplette «skøyte-CV» på slutten. Dette er etter vår mening bokas sterkeste del.

Den noe amputerte 2021-sesongen er rikholdig presentert, med omtale og resultater fra både NM, EM og VM. Statistiske oversikter og rekordlister er selvfølgelig på plass, de også.
«Alt om skøyter 2022» anbefales herved.

Boka kjøpes via bestillingsside.

2 kommentarer om “Alt om OL

  1. Se også den løpende OL-tråden i forumet her. Man trenger ikke lese fra side1, men f.eks. de to nyeste sidene. Bidra gjerne med info og kommentarer. 🙂

  2. Takk for omtalen. Etter at jeg skreiv forordet, bestemte jeg meg for å legge OL-programmet inn i «Alt om skøyter», og glemte å oppdatere forordet. Men det går også fram av forordet at det vil bli et eget programhefte for VM på Hamar med noteringsskjemaer og gode greier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *