VM-kvalifiseringen for kvinner avgjort

Det ble stang-ut for de norske damene i kvalifiseringen til Hamar-VM. Norge kan stille maks. to løpere i allround-VM. I sprint-VM blir det i verste fall kun én plass å slåss om. Men det virkelige dilemmaet er det andre som må slite med.

Etter fire verdenscup-runder kan mye av skøytesesongen 2021/22 oppsummeres, ikke minst hvilke nasjoner som har rett til å delta i VM sprint og allround i begynnelsen av mars. Her er de uoffiselle kvotene:

Kommentar: I forhold til vår foreløpige gjennomgang etter to kvalifiseringsrunder er det kun minimale endringer. Nederland øker oppskriftsmessig kvoten til tre, og Polen får én plass. Tyskland må nøye seg med en reserveplass, mens Sør-Korea er helt ute av bildet. Norge er altså inne med to løpere, og kravet for deltakelse i VM er at en har gått under 4.28 på 3000 m i løpet av de to siste sesongene. Ironisk nok er det altså mange å ta av!

 

Kommentar: Japan sikret seg en tredje kvoteplass i løpet av desember, og det samme gjorde Kina. Tsjekkia kan sende én VM-løper (men gjør det neppe). Ut av lista går Tyskland og Belgia, mens Storbritannia i det minste er på reservelista. Erfaringen viser at også Norges reserveplass kan komme til nytte.

 

 

Iskaldt av ISU: Verdens beste får kun én gullsjanse

Miho Takagi (27) har vært verdens beste kvinnelige skøyteløper i flere år. Dessverre for hennes del nådde hun sitt potensial på det verst tenkelige tidspunktet – nemlig da det internasjonale skøyteforbundet bestemte seg for å rasere verdensmesterskapene både i sprint og allround. I 2019 var det mulig å kombinere deltakelse i begge mesterskap, men fra 2020 er mesterskapene i praksis slått sammen. Det lar seg neppe gjøre – selv for Takagi – å gå åtte løp av høy kvalitet på fire dager. Og som ikke det var nok: VM går nå kun annethvert år, mot tidligere hvert år.

Resultatet for Takagi er at hun f.eks. kun kan delta i allround-VM hvert fjerde år. Dette er straffen for å være verdens beste og mest allsidige skøyteløper.

Kilden for oppstillingene ovenfor er signaturen «Mjøsaman» på schaatsforum.nl. Hjertelig takk!

 

Bildet av Miho Takagi er hentet fra instagram.com/miho.t_ss.

7 kommentarer om “VM-kvalifiseringen for kvinner avgjort

 1. Er det rart at folk ikke gidder å gå på skøyteløp ?? Nå når det har blitt rasert enda mer. Det snakkes om å få skøyteløp interessant for folk. Det ser heller ut for at de prøver å legge ned hele sporten. Jeg forstår også hvis ingen gidder å satse på å bli skøyteløper. Nei dette er ikke veien å gå!

  1. Jeg er enig i det bakforliggende. Det bør være mulig å delta i både VM allround og VM sprint og det hvert år!

   Når det er sagt så er det ingen grunn til å ikke gå skøyteløp! Jeg stusser på premisset dit «Er det rart…». Det er en subjektiv påstand fra din side. Jeg tror ikke du finner mange eksempler på folk som ikke dro på VM i 2020 eller som ikke vil dra på VM i 2022, eller som ikke vil dra på andre skøyteløp, fordi løpere ikke får deltatt i både sprint og allround og fordi det bare avholdes annenhvert år.

   Skøytesporten internasjonale utbredelse fortsetter å vokse slik som den nærmest har gjort sammenhengene siden 1800-tallet. ISU sitt utviklingsprogram ser ut til å virke. Det er andre sider ved ISU det er grunn til å rette skarp kritikk mot – som bl.a. annet du er inne på Terje. Men skøyteløp er i aller høyeste grad interessant!

 2. Jeg synes sammenslåingen av sprint-og allround -VM pluss ditto variant i EM har vært noe av det ISU har vært mest heldige med av «påfunn». Selve allround-delen involverer dog for få land, løpere og nasjoner. Noe som må skje på en prestisjefull måte skal allround på sikt overleve. Bør komme visse endringer. «Sammenlagt-VM» bør stå på programmet hver eneste sesong. Ideelt sett bør også sprint-varianten reformeres en smule.
  Jeg skal imidlertid ikke forsøke å dra i gang en debatt om dette i kommentarfeltet her — først og fremst en kommentar til at det skulle være så «ille» at Miho Takagi må velge mellom sprint og allround. synes ikke jeg!

 3. Meisterskap (inkl. OL) og World-cup har vorte mindre interessant å
  følgja med på. ISU øydelegger heile sporten (Pampane tenkjar vel
  mest på bankettar – Hugsar Medeo-VM 1988, kunne ikkje utsetja løpa
  til løp på kvelden, pga banketten, var ujevne forhold ved det meisterskapet) I WC i Calgary burde det ha vore 10000m, ikkje 5000m. Eg meinar at annkvart løp i langdistanse må vera 10000meter. (Kutt heller ut fellesstart, den er no heilt uinteressant, uoversikteleg)

 4. Beklager, innlegget mitt skulle vel helst vert skrive om det som handlet om VM for menn.
  Men uansett VM Sprint og Allround skulle vore arrangert kvart år.
  Sprint VM for kvinner og menn i eit VM og Allround kvnner og menn i
  eit VM kvar for seg.

 5. Jeg klarer ikke å finne annet ord enn talentløst når ikke arrangørlandet får full kvote – evt. 1 ekstra utøver i all round og 1 ekstra utøver i sprint. Jfr. f.eks. håndballen som nå jobber aktivt for å få opp interessen. Viktig å få fyllt opp Vikingskipet med mye hjemmepublikum og at det er mange utøvere som trekker hjemmesittere til TV (om det sendes !)

  1. Arrangøren er riktignok sikret minst en deltaker i allround og en i sprint, så en viss garanti er det jo. Jeg er ikke helt enig i at arrangøren bør ha full kvote uansett nivå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *