Rukke på vei mot toppen

Mange norske skøyteløpere har deltatt internasjonalt i november/desember, og resultatene har stort sett vært positive! For en gangs skyld skal vi trekke fram en sprinter som tar store steg på kort tid.

Henrik F. Rukke (25) debuterte i verdenscupen som 19-åring, og det sportslige høydepunktet så langt fikk han med bronsemedaljen i EM sprint 2019. Etter dette har det vært noen ganske tunge år, men nå tyder ting på at kurven peker riktig vei igjen. I figuren nedenfor kan vi se hvordan de såkalte rankingtallene for 500 og 1000 m har ligget nede i to sesonger, før de gjør en kraftig sving oppover i innledningen av 2022-sesongen.

Rukke er i skrivende stund ranket nr. 39 i verden på 500 meter og nr. 47 på 1000 m, og vi har en sterk mistanke om at det ikke vil stoppe der. Allerede førstkommende helg i Calgary er muligheten til stede for ytterligere klatring.

 

Nr. 2 på sprint adelskalender
Etter nye personlige rekorder har både Rukke og Bjørn Magnussen kommet seg inn blant de tre beste på den såkalte adelskalenderen for sprintere:

Adelskalender sprint (SpeedskatingNews). Klikk her for å se hele tabellen.

 

På kvinnesiden har også Martine Ripsrud og Julie N Samsonsen nærmet seg tidenes beste; Martine er faktisk like bak selveste Edel Therese Høiseth etter den første helga i Nord-Amerika. Et naturlig mål for Calgary, kanskje? 

Adelskalender sprint (SpeedskatingNews). Klikk her for å se hele tabellen.

 

Verdenscupen i Calgary er også avslutningen av kvalifisering for VM sprint og allround. Løpene kan følges via Viasport 1 eller Viaplay, og resultatservicen kommer her.

 

 

Bildet av Henrik F. Rukke er hentet fra instagram.com/henrikfr

En kommentar om “Rukke på vei mot toppen

  1. Det er en helt annen løper enn den Rukke vi så tidligere i sesongen. Han har blitt mye mer flytende enn han var tidlig i sesongen. Det er fantastisk å se.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *