Nye Valle Hovin

Oslos hovedbane for skøyter de siste 30 årene har vært moden for rehabilitering i lang tid. Nå ser det omsider ut til at noe er i ferd med å skje.

Facebook-siden «Is til alle – tak over Valle» ble opprettet i 2010, og målet for denne er «en flerbrukshall for lengdeløp, bandy, kunstløp og short track».

Foreløpig er det vi som er enda mer begeistret for utendørs skøyteløp som har trukket det lengste strået, men dette kan endre seg etterhvert. Oslo bystyre fattet nemlig i 2020 en beslutning om at det skulle bygges en ny isflate med 400-metersbane og bandybane, samt med tribune for 1500 tilskuere. Det åpnes opp for å bygge tak og vegger på et senere tidspunkt, men dette krever selvsagt ytterligere finansiering.

Ifølge nettsiden «Ensjø – aktuell informasjon» er planen å starte rivningen av eksisterende anlegg denne høsten, og kommunen håper at nytt anlegg kan åpnes høsten 2023. For den som ikke er kjent i området, kan vi nevne at Vålerenga stadion – «Intility Arena» – ligger vegg i vegg med skøytebanen. Fotballstadion ble åpnet i 2017.

Den gamle Valle Hovin ble åpnet i 1966. Det sportslige høydepunktet var nok VM allround i 1989, men det første sprint-VM på norsk is gikk også her i 1973. Sprint-VM 1992 samt flere verdenscuprunder og norske mesterskap må også nevnes blant det som har skjedd på Valle Hovin kunstisbane.

2 kommentarer om “Nye Valle Hovin

 1. Det er veldig positivt dette.

  Valle Hovin var der jeg gikk når jeg flyttet til Oslo, og det har vært en trist fortelling de siste årene uten is, og med dårlige forhold på Frogner Stadion.

  Har vært noen tunge år for skøyteløp i hovedstaden, men det ser bittelitt lysere ut nå.

 2. Skeisebana/hall skulle ha vore klar for fleire år sidan i Oslo.
  Men sidan regjeringa Solberg sa nei til Oslo-OL 2022, vart det ikkje noko hall. Men så har det også vore høgrestyrt i Oslo i tida 1997-2015.
  Men Skeisebana/hall vart ein lova, uansett om det vart OL eller ikkje,
  etter det eg kan hugsa.
  Kina fekk dessverre OL-2022, det burde heller vore arrangert i Oslo.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *