Foran Landsmesterskapet 2021

Lars Finsen liker visst ikke at vi kaller ham et unikum, men det får våge seg. Nå tar han jobben som burde ha vært Norges Skøyteforbunds ansvar. For selvsagt bør det utropes sammenlagtmestere i Landsmesterskapet for gutter og jenter!

Landsmesterskapet 2021 var opprinnelig lagt til Stavanger den første helga i mars. Dette lot seg ikke gjøre pga. smittesituasjonen, men heldigvis åpnet det seg en mulighet i forbindelse med sommerisen på Hamar. De datoene vi må notere er 6.-8.august, og mesterskapet avholdes for klassene fra 12 til 16 år.

Den statistisk interesserte vil legge merke til at 2021-mesterskapet altså blir avholdt i «feil sesong», ettersom 2022-sesongen begynte den 1.juli. Løperne stiller likevel i den klassen de tilhørte i 2021-sesongen, hvilket igjen betyr at de som tilfeldigvis har bursdag i juli denne gangen kommer til å delta to år under sin fysiske alder. Forvirret? Nei da.

Lars Finsens ærespremie!
Siden 2008 har Landsmesterskapet bare kåret vinnere på enkeltdistanser. Dette er jo flaut for en skøytenasjon som Norge, men takket være Lars Finsen blir det denne gangen premier til beste løper sammenlagt. Premien til vinner av hver klasse består av kr 1000 i kontanter og en bok. Bravo!

Hvem kan så tenkes å stikke av med sammenlagt-titlene i Landsmesterskapet 2021? Vi har følgende stalltips etter å ha sett nærmere på deltakerlistene:

12 år – jenter og gutter (født 01.07.07-30.06.08)
12-åringene går distanser opp til 1500 m. I jenteklassen er nok Pauline L Olsen fra BØSK favoritt, men et par av de andre jentene kan fort utfordre henne. I gutteklassen tror vi Sigmund Løvlien-Krokhaug fra Tynset kan være løperen å følge denne gangen.

13 år – jenter og gutter (født 01.07.06-30.06.07)
Disse løperne skal gå distanser opp til 3000 m, og dermed kan selvsagt langdistanse-kvaliteten telle sterkt inn på poengsummene. Martine Solem fra BØSK bør være et forholdsvis trygt kort i jenteklassen, mens vi tror på Paul F Michelet (Båstad) blant guttene. Her er det for øvrig litt amputert deltakerliste, hvis vi skal være ærlige.

14 år – jenter og gutter (ført 01.07.05-30.06.06)
Vilde Semb fra TT har dominert sin årsklasse i lang tid, så vi tror hun sikrer sammenlagt-tittelen på Hamar, selv om hun ikke har gått 3000 m på 1 1/2 år! Blant guttene må nok alle andre deltakere bokstavelig talt se langt etter hjemmeløper Didrik Eng Strand.

15 år – jenter (født 01.07.04-30.06.05)
Så er vi på det nivået som kalles «junior B». Aurora Løvås fra Nord-Odal er sterk på alle distanser, og hun bør nok vinne sammenlagt-tittelen i kamp med blant andre Ina Nakken og Olina Norheim.

15 år – gutter
Også denne gutteklassen kunne hatt en soleklar favoritt, men Sigurd Henriksen er ikke med, uvisst av hvilken grunn. I stedet ser det ut til å bli en jevn kamp om sammenlagtseieren, men vi tror tross alt mest på Aron Aannø fra BØSK.

16 år – jenter (født 01.07.03-30.06.04)
Den eldste jenteklassen omfatter løpere som allerede har hevdet seg godt på juniornivå, f.eks. ved Amalie Haugland som vant junior-NM sprint sist vinter. I Amalies fravær tror vi Hanna Engebråten fra Nord-Odal kan ha gode sjanser på Hamar.

16 år – gutter
Hermann Hoff fra Sandefjord er vel favoritt blant de eldste guttene, men han konkurrerte svært lite sist vinter. Sondre Hvammen kan være en farlig utfordrer om beste poengsum her.

 

Norges Skøyteforbund har informasjon om Landsmesterskapet

Tidligere vinnere

Resultatservice (kommer)

Nettsending (?)

 

Bildene: Hanna Engebråten (Facebook) og Aron Aannø (bosk.no)

2 kommentarer om “Foran Landsmesterskapet 2021

  1. Det er ganske bra med LM, men det er en uheldig plassering for en del løpere.

    At det skal være løp umuliggjør trening for en del løpere, som for eksempel de som er gamle nok for LM nå, men ikke var det i fjor.

    Det har også gjort det sånn at ingen har dette løpet som et mål. Det er rett og slett ikke mulig.
    Løperne mine har inhvert fått vite at dette ikke er annet enn et treningsløp.
    Å prestere uten mer enn et par dager på isen er ikke optimalt.

  2. Disse sammenlagtpremiene er noe jeg har bidratt med siden 2017. De går av overskuddet fra Alt om skøyter-salget. Satsinga på programhefter i 2019 og 2020 spiste opp overskuddet og litt til slik at jeg ikke fikk råd til pengepremier, men de fikk iallfall bøker. Men i år blir det premiepenger. Pluss ei bok.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *