NM-gull til Ripsrud og Lorentzen

Et temmelig amputert sprintmesterskap for menn ble som ventet vunnet av Håvard Lorentzen. I kvinneklassen fikk Martine Ripsrud overraskende fullklaff med fire distanseseire.

Første del av det tettpakkede norgesmesterskapet er avviklet, og det ble altså sprint-tittel nr. 7 for Håvard Lorentzen. Den antatt sterkeste konkurrenten Odin B Farstad forsvant etter to løp, og dermed ble det Bjørn Magnussen og Kristian Ulekleiv som fikk dele seierspall med Lorentzen denne gangen. Magnussen kan vise til en bronsemedalje fra tidligere, mens Ulekleiv har både sølv og bronse – men det var i allround-NM.

I kvinneklassen skulle Julie N Samsonsen være forholdsvis klar favoritt ut fra resultatene tidligere i år. Men Martine Ripsrud ville det annerledes. Etter to distanseseire i fredagens løp var ledelsen på over ett tidspoeng, og Stange-løperen kunne kontrollere inn på de avsluttende distansene. Martine har fra tidligere to sølv- og en bronsemedalje i NM sprint. Gratulerer også til Julie N Samsonsen, og Carina Jagtøyen, som begge sto på seierspallen for første gang i et NM sprint.

Også kvinneklassen ble dessverre sterkt preget av at en del løpere ikke stilte opp / prioriterte allround, eller at de rett og slett ga seg etter første dag.

Sammenlagt NM sprint kvinner

Sammenlagt NM sprint menn

 

NM allround i gang
Hensikten med dette norgesmesterskapet er altså å kåre flest mulig norgesmestere på kortest mulig tid. På den måten gjør man flere av løperne en bjørnetjeneste, og vi får håpe at eksperimentet ikke blir gjentatt så mange flere ganger. Her er ulempene flere enn fordelene!

Etter to distanser i allround-NM er det favorittene Ragne Wiklund og Sverre L Pedersen som har tatt ledelsen.

 

Bildene øverst: facebook.com/Norges.Skoyteforbund

En kommentar om “NM-gull til Ripsrud og Lorentzen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *