Super-NM nærmer seg

Det historiske «Super-NM» 2020 ble tatt av Corona-viruset, men nå kommer et nytt forsøk på å kåre norgesmestere både i sprint og allround i løpet av tre hektiske dager. I denne artikkelen gir vi også en oversikt over nasjonale mestere som allerede er kåret i et knippe andre land rundt i Europa.

Norgesmesterne i sprint 2021 skal – hvis smittesituasjonen tillater – kåres på fredag og lørdag i Vikingskipet. I skrivende stund finner vi 14 kvinner og 20 menn på deltakerlistene for sprint firkamp:

Håvard Lorentzen er selvsagt stor favoritt til å vinne sitt fjerde mesterskap på rad – og i så fall sitt sjuende (!) totalt. Frode Rønning kan for øvrig skilte med ni gull i sprint-NM. Sterkeste utfordrer i år: Odin B Farstad.

I kvinneklassen ser det langt mer åpent ut. Det eneste som er sikkert, er at årets vinner vinner sin aller første laurbærkrans i senior-sammenheng. Vi må vel holde en liten knapp på Julie Samsonsen som vinner. Utfordrer nr. 1: Martine Ripsrud.

Over til allround
Allround-NM 2021 går lørdag og søndag, dvs. direkte etter at sprint-NM er avsluttet. Følgende løpere stiller til start ifølge gjeldende deltakerlister:

13 kvinner og 19 menn altså; mens enkelte andre som vi skal la være unevnt, velger den litt billige veien og stiller kun på enkeltdistanser. I tillegg er det selvsagt noen av løperne som blir stilt i en skvis når de må velge å stille i enten sprint eller allround. Dette er jo baksiden av Super-NM-medaljen, for å si det slik.

Ragne Wiklund er skyhøy favoritt til å bli norgesmester for første gang, med Sofie Haugen som sølvfavoritt. I klassen for menn tar nok Sverre L Pedersen sin fjerde NM-tittel, men ungdommen puster ham i nakken hvis han ikke er skjerpet. Hallgeir Engebråten er vårt tips som nr. 2 på Hamar.

Følg NM 2021 via Hego Web (resultatservice) og HA-TV (krever abonnement). God fornøyelse!

 

Glimt mot verden
USA avholder sine nasjonale mesterskap i sprint og allround i Salt Lake City samtidig med NM. Senere i mars skal det også kåres russiske mestere på den nye innendørsbanen i Irkutsk, Sibir. Sverige er dessverre blant de landene som har måttet avlyse sine mesterskap i år.

Under følger oversikt over nasjonale mestere som allerede er kåret tidligere denne sesongen.

Klikk her for å se en større tabell!

 

Bildet øverst: Hallgeir Engebråten (instagram.com/skoytelandslaget)

2 kommentarer om “Super-NM nærmer seg

    1. Sindre skal gå 1000m og 1500m, men skal ikke gå allround.

      Ida virker til å ha valgt NM fra i år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *