Forbedringer på liten adelskalender

Liten Adelskalender omfatter distansene 500, 1500, 3000 og 5000 m.

Første tabell nedenfor viser norske løpere som har plass i Evert Stenlunds lille Adelskalender.

For kvinnene viser denne alle som er under 170 poeng, pr. nå 323 løpere. Liten adelskalender dekker jo de tradisjonelle sammenlagt mesterskapsdistansene for kvinner, og tre aktive norske finner vi her – Njåtun, Haugen og Ragne Wiklund. Den sistes forbedring på 5000 m under NM i november, gir henne en 106. plass blant kvinnene «all time». Vi håper hun i løpet av sesongen er topp hundre!

For mennene omfatter Stenlunds statistikk løpere som har 152 poeng eller bedre – totalt ca. 400 – derav 12 norske som vi kan si er aktive. Av disse har tre pr. 01.11 denne sesongen forbedret seg på en eller flere distanser. Peder Kongshaug fortsetter framgangen, og han har som vi ser forbedret seg mest av disse – nesten 2 tidspoeng.

Nederste tabell viser løpere som i høst har gjennomført alle fire distanser, perset og har plass blant de 100 beste i norsk Liten adelskalender. Tabellen viser årsbestetidene, men også løperens poengsum på Adelskalenderen basert på personlige rekorder.

Ragne Wiklund er nevnt. Imponerende er framgangen til de tre andre på lista. Victoria Keltie Sætersdal har forbedret seg med 6 tidspoeng, Hanna Svenni med over 5, og den aller beste av dem, Marte Bjerkreim Furnée, med vel 2,5 tidspoeng. Alle tre har nå plass blant de 50 beste i Norge «ever». Likevel må det nok sies at jentene trenger enda større framgang enn gutta for å nærme seg verdenstoppen. Håper de fortsetter å nærme seg resten av sesongen!

Blant guttene ser vi at brødrene Tveter utmerker seg, med en framgang på rundt 3.5 tidspoeng. Gledelig nok har fire andre yngre løpere også forbedret seg i høst. Peder Kongshaug er nevnt, og han kunne også stått øverst i denne tabellen. De øvrige er Sander Eitrem, Oddbjørn Mellemstrand og John Granli. De samme løperne har, som vi før har sett, også perset på 10 000 m!

Oppgitte tider i tabellene er personlige rekorder. De som er satt i høst er merker med (*). Vi ser av tabellene at det særlig er på 3000 og 5000 m persene har kommet!

 

 

Større tabeller her: Tabell 1tabell 2

 

(Skrevet av T. Stenseng)

 

 

KILDER:

Evert Stenlund – oppdatert Adelskalender –
lenke (kvinner) / menn

SpeedskatingNews – lenke

 

Bildet: Marte B. Furnée (skoyteklubb.weebly.com)

 

 

P.S! Har du husket å tegne gratis abonnement på «Skøyter 15.46.6»?

Alternativ 1: Til høyre på siden her: «Følg oss via e-post»

Alternativ 2: Twitter

2 kommentarer om “Forbedringer på liten adelskalender

  1. Dette ser jo lovende ut! Lenge siden jeg har vært så optimistisk mht norsk skøytesport.

  2. Hvis vi ser på sesongens adelskalender også, så leder Odin By Farstad i mini firkamp for menn, med Kongshaug på tredjeplass. Kongshaug på sin side er på topp av lista i liten firkamp. Mest kuriøst, men litt artig.

    Ida Njåtun og Ragne Wiklund er 8 og 9 på sesongens adelskalender i liten firkamp. Wijfje p.t. på topp.
    Se «Statistics», «Nobility records» og «Small combination». «Advanced settings 2020/2021».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *