Forbedringer på Adelskalenderen

Adelskalenderen omfatter jo distansene 500, 1500, 5000 og 10000 m – de distanser som «fra tidenes morgen» har vært grunnlaget for å kåre sammenlagtmestre. Som tidligere omtalt er mange av våre beste løpere svært forsiktige med å gjennomføre løp på alle de nevnte distanser.

Nedenfor har jeg laget to oversikter.

Den første viser norske løpere som har plass på Adelskalenderen til Evert Stenlund, og som har satt perser nå i høst.

I Stenlunds Adelskalender har verdens beste allroundere sin fortjente plass, og Sander Tveter og Oddbjørn Mellemstrand er norske nykommere. Alle oppførte tider her er personlige rekorder. NB! Johansson, Engebråten og Kongshaug har ikke fullført alle distansene nå i høst.

Den andre tabellen viser løpere som har plass blant de 100 beste på den norske adelskalenderlista, som har perset og som også har fullført alle distansene i høst.

Tabellen viser årsbestetidene, men også løperens poengsum på Adelskalenderen basert på personlige rekorder. I begge tabeller er perser satt i høst merket med (*)

I år ser vi at yngre løpere har prøvd seg også på de lengre distansene, med gode resultater. Gledelig nok har 3 nye løpere kommet inn blant de 100 beste i høst: Sander Tveter, Sigurd Henriksen og John Granli. Henriksen presterte jo aldersrekord på 10 000 m under NM nylig, og det blir spennende å se om han blir en enda bedre løper enn eldstebror Sindre. Ordet LOVENDE passer ham i alle fall!

Enda mer spennende blir det å se hvilken sesong skøytesporten går i møte – vi må håpe den hersens Koronaen snart kulminerer…..

 

Tabell 1

Tabell 2

Større tabeller her: Tabell 1tabell 2

 

(Skrevet av T. Stenseng)

 

 

KILDER:

Norges Skøyteforbund – Adelskalender pr. 01.07.20 – lenke

Evert Stenlund – oppdatert Adelskalender – lenke

SpeedskatingNews – lenke

 

Bildet: Sander Eitrem (egen Facebook-side)

En kommentar om “Forbedringer på Adelskalenderen

  1. Når det gjelder Sander Eitrem, så ligger han altså akkurat nå på niendeplass på sesongens adelskalender i stor firkamp. Velg «Statistics», «Nobility records» og deretter «Big combination»! Savner tilsvarende oversikter over 500-1500-5000 for menn og 500-1500-3000 for kvinner. Relevante kombinasjoner i en framtidsdiskusjon.

    Det nederlandske allroundmesterskapet neste helg kommer jo til å endre ganske kraftig på sesongens adelskalender i seniorfirkampene.
    Da mister dessverre også Ketil Aalberg førsteplassen på sesongbestelista i stor firkamp, men det er (med all mulig respekt) mest fordi ingen land ennå har hatt nasjonale allroundmesterskap eller andre konkurranser i firkamp denne sesongen. Sjekk fjorårssesongen. Mye allround-VM der, men med islett. (For nykommere: sjekk «Season standings» og Season bests»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *