Trebanersturneringen avlyst

Bare to dager etter at regelverket for Norges Skøyteforbunds trebanersturnering – den såkalte «Lerøy Cup» – ble lagt ut på forbundets nettsider, er turneringen i praksis avlyst. Alle nasjonale stevner i november er ofret på pandemiens alter. Men EM og verdenscup kan det fortsatt bli – etter jul.

Ifølge den nye meldingen som NSF har lagt ut i dag blir det altså ikke noe av de to Norgescup-stevnene som skulle ha vært arrangert i henholdsvis Hamar og Stavanger nå i november. Dermed forsvinner også trebanersturneringen, ihvertfall i denne omgang.

 

…Men håpet om EM og verdenscup lever

Det internasjonale skøyteforbundet ISU har tidligere denne uka presentert foreløpige planer om to verdenscupstevner i Heerenveen i januar 2021. Tanken er at det skal være tre påfølgende konkurransehelger på samme bane: først EM sprint/allround og deretter altså verdenscup x 2.

Hvorvidt dette faktisk blir noe av? Vel, som med alt annet får vi bare vente og se. Blant de tingene som foreløpig er usikkert, er hvordan deltakerkvotene i det eventuelle europamesterskapet skal fordeles. Normalt ville jo disse bli bestemt på grunnlag av de verdenscupene som skulle ha gått nå i november og desember. Johan de Wit, landslagstrener for Japan, har overfor Schaatsen.nl uttrykt skepsis med tanke på å sende sine løpere til Nederland for å delta i verdenscupen, for deretter å returnere til karantene foran VM enkeltdistanser i Beijing. Ifølge De Wit ville det være bedre å arrangere tre påfølgende VM i Heerenveen: enkeltdistanser, sprint og allround.

 

Illustrasjonsbilde: Pexels

 

2 kommentarer om “Trebanersturneringen avlyst

  1. Denne tanken til De Wit er kanskje ikke helt dum, men spørsmålet er om det gir mening med løp i Nederland i det hele tatt.
    Hvorfor ikke ha tre VM i Kina? Så kan de teste ut anlegget sikkelig før OL, og løperne slipper å oppholde seg i et land med smittetrykk som Nederland.

  2. Det mest positive jeg kan komme på med denne sesongen akkurat nå: HVIS det blir EM, så blir det første gangen Europas beste møtes til dyst. Man har ikke synet kortene ennå så å si, og det kan tilføre et ekstra spenningsmoment inn mot EM.

    Ellers var jeg på nippet til å foreslå at Lerøy burde fly over forbundslagene, senior for å delta i NK allround og NK sprint.
    Skal ikke de som har base i Stavanger få lov til å gå noen testløp der i november?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *