Mini adelskalender kvinner

Ved sesongslutt var det 32 aktive norske kvinner som har bedre enn 182 tidspoeng på kombinasjonen 500 – 1000 – 1500 – 3000 meter; en tangering av fjorårets rekordhøye tall. Av disse «aktive» er det hvert år noen som bare deltar helt sporadisk i løp, sånn også siste sesong. Dessuten er det noen av de 32 som har varsla at «nå er det slutt».

Gledelig er det at av disse 32 har 21 satt perser siste sesong, det er én mer enn sesongen 2018-19. I gjennomsnitt har disse 21 satt perser på tre av fire distanser som utgjør mini-allround. Men vi ser at et par også har perset bare med ørliten margin.

Men: Det må vel innrømmes at bredden blant kvinnene enda står mer tilbake enn ønskelig. Bare fire aktive norske kvinner er å finne blant de 197 løperne som er inne på Evert Stenlunds adelskalender (bedre enn 160 tidspoeng): Ida Njåtun er best med en hederlig 19. plass, Hege Bøkko nr. 46, Ragne Wiklund er nr. 127 – og ny på lista i år er Sofie Karoline Haugen med 171 plass.

 

> > Klikk her for Evert Stenlunds Adelskalendere for kvinner < <

 

Av de 21 aktive norske damene som har satt pers i år, og som sammenlagt har bedre poengsum enn 182 tidspoeng, legger vi merke til:

  • Mer enn halvparten – 13 av dem – var juniorer siste sesong, og noen har mange år igjen som junior…!
  • 15 år gamle Aurora Grinden Løvås fra Nord-Odal er «årets gjennombruddsdame»! Hun har forbedret seg med nesten 12 tidspoeng – ett poeng for hver 500 m! Klubbvenninnen Sarah Marie Sanderud har også en framgang på mer enn 5 tidspoeng. Særlig hennes 3000 m er det klasse over.
  • Vestlandsløperen Amalie Haugland fortsetter sin bemerkelsesverdige framgang – med nesten 20 tidspoeng på to år. Hun er fremdeles bare 16 år…
  • De 21 løperne representerer nesten like mange klubber – noe som vel representerer både en styrke og en svakhet? Foruten de som har landslagsplass, vil nok enda flere dukke opp som del av Team Sørmarka. Et veldig spennende prosjekt, men hvorfor er de så tilbakeholdne med info?

Liten adelskalender (500, 1500, 3000, 5000 m) omtaler jeg ikke, da det er svært få løpere som gjennomførte 5000 m i løpet av sesongen. Men det bør nevnes at junioren Ina Nakken debuterte hederlig på distansen!

Her er de 21 løperne og deres personlige rekorder (rødt tall er pers siste sesong):
framgang mini firkamp 2020

(skrevet av T. Stenseng)

Bildet av Aurora Løvås og Sarah M Sanderud er hentet fra Facebook-gruppa «Nord-Odal IL – Skøyter»

2 kommentarer om “Mini adelskalender kvinner

  1. Jeg legger merke til at ikke alle perser fra seneste sesong er i rødt.

    Marte Bjerkreim Furnee perset på 500, 1500 og 3000m i 19/20 sesongen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *