Voronina får Oscarstatuetten for 2020

Oscar-komiteen har fattet en temmelig overraskende beslutning, ved å velge en russisk løper som vinneren av Oscarstatuetten for sesongens mest imponerende prestasjon.

Det var nederlandske medier som først meldte dette i dag. Natalja Voronina satte ny verdensrekord da hun vant VM-gullet på 5000 m i Salt Lake City, og det var åpenbart også derfor hun får utmerkelsen.

Les komiteens begrunnelse her!

Natalja Voronina er med dette den første russiske løperen som vinner prisen siden Sovjetunionen ble oppløst. Hun var også blant de få russiske idrettsutøverne som fikk delta i vinter-OL 2018, og hennes plettfrie rulleblad er nok en stor del av årsaken til at man valgte henne og ikke f.eks. den utskjelte Kulizjnikov.

Oscar-komiteen har bestått av Laila Andresen, Tron Espeli, Hasse Farstad, Arild Gjerde og Ådne Søndrål.

Lenke: Alle vinnere av Oscarstatuetten siden 1959 (kilde Hasse Farstad)

 

2 kommentarer om “Voronina får Oscarstatuetten for 2020

 1. Komiteen skjeler sikkert litt til kjønn også. Det tok 33 utdelinger før første kvinne fikk statuetten (Blair, 1992). Siden har det vært en noenlunde fair (merk rimet!) fordeling mellom kvinner og menn. Honnør for dette, og, i årets tilfelle, også for å velge «utenfor boksen», som det gjerne heter. Det er flott at oppmerksomheten blir spredt. Flott avgjørelse, synes jeg.

 2. Jeg hadde ikke sett denne komme, men det er en solid beslutning etter min mening.
  Løpet til Voronina var fantastisk.
  Andre kandidater kunne vært Wust eller Blondin på kvinnesiden eller Fish på herresiden.
  Roest var bra, men han vant bare det VM det var forventet at han skulle vinne, og det med dårligst motstand.
  Wust tok to verdensmester titler, Blondin tok 1 gull, 1 sølv og 1 bronse i VM, og så hadde hun den råeste stime av verdenscup løp på høsten.

  Fish sin 10000m var litt i stil med Voronina sin 5000m, ikke helt uventet, men ikke noe man hadde satset penger på dagen før.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *