Camilla Lund legger opp

Camilla Lund annonserte tidligere i dag at hun avslutter skøytekarrieren. Motivasjonen for å fortsette satsingen er borte.

Camilla Lund fra Leinstrand IL har de siste årene tilhørt norgestoppen på allround og langdistanse. Hun ble nr. 2 i allround-NM både i 2017 og 2018, og hun har i tillegg tre NM-titler på 5000 m.

I verdenscupen ble Camilla som best nr. 2 i B-gruppa på 3000 m i Erfurt (januar 2018). Hun fikk også med seg en fin 7.plass på samme distanse i det aller første europamesterskapet på enkeltdistanser, i Kolomna 2018. Av meritter ellers nevner vi at hun fikk delta i to VM på hjemmebane – både junior-VM i 2014 (Bjugn) og senior-VM i 2017 (Hamar).

Enda er det kanskje mange som husker henne aller best for det sterke løpet på 3000 m i Inzell i oktober 2016: 4.07,31 står fortsatt som personlig rekord på den distansen!

c lund instagram
Fra Instagram (klikk her for å gå til kilden)

Vi får si som vi pleier å gjøre: Camilla, du er fortsatt ung nok til å ombestemme deg!

 

> > > Les fin kavalkade om Camilla Lunds karriere på Sør-Trøndelag Skøytekrets’ hjemmeside! < < <

 

Mange jenter forsvinner fra skøytesporten
Med sine 25 år ville Camilla Lund ha vært en av de eldste kvinnelige skøyteløperne i Norge dersom hun hadde tatt en sesong til. Faktum er dessverre at de fleste gir seg langt tidligere, og vi får inderlig håpe at dagens unge juniorjenter kan være med og snu denne triste tendensen.

Her er noen av de lovende løperne som har gitt seg eller trappet ned de siste årene:

lagt opp

 

Bildet øverst: EF Sportsfoto

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *