Hvordan står det til med etterveksten?

Våre yngre løpere, her definert som løpere fra 11-16 år, går ofte «under radaren» for mange av oss. Dette fordi skøytesporten er jo en sport der tidene står i fokus, og de yngste har jo et stykke igjen til Bøkko, Pedersen & co.

Jeg har sett på årets sesong for jentene i disse aldersgrupper. I alt er det 28 resultater som gir en plass blant de 20 beste i sin aldersklasse gjennom «alle tider». Av disse igjen har 14 resultater som gir dem plass blant de 10 beste «all time».

Nedenfor har jeg listet opp disse. Mange av navnene er nok ukjente for flere av oss, men en kan håpe at noen blir kommende stjerner på seniornivå.

Men dessverre: Når en ser på all time listene (du finner dem hos NSF), er det også eksempler på kjempetalenter som «lyste», men som forsvant etter et år eller to.

En av jentene har i sesongen oppnådd all time beste i sin klasse: 15 år gamle Amalie Haugland fra Bergen satte all time rekord på 1500 m med 2.06,08. Hun er også godt plassert på «all time» listene på de øvrige distanser.

Andre jenter med fremragende resultater er Tønsbergs Vilde Semb i 13- årsklassen – 1000 og 1500 m, 14 år gamle Aurora Løvås på 1500 m, og 16 år gamle Sarah Marie Sanderud på 3000 og 5000 m. De to siste jentene er som kjent Nord-Odalinger, som også har fremragende juniorer blant guttene. Guttene ser vi på senere.

Og når det gjelder spørsmålet i overskriften, så er vel svaret mye opp til DEG?

jenter 11-16 2019-20 T Stenseng

(skrevet av T. Stenseng)

Bildet øverst: Amalie Haugland deltok i ungdoms-OL i St. Moritz, her på skuldrene til Jonas Haugland (fra Facebook.com/bergenskoyteklubb)

4 kommentarer om “Hvordan står det til med etterveksten?

  1. Fin oversikt! Mer spennende enn for eksempel bevegelser på den sk. Adelskalenderen. Kunne vært interessant å se litt dypere (topp 10) fra All time. Regner med at Hege og Ida var ganske gode som tretten-fjortenåringer også, sjøl om de ikke troner aller øverst.
    To jenter fra Bjugn-Ørland slår seg inn på topp 10, ser jeg. Fint at det miljøet får betalt for tålmod og målbevissthet. Du kommer vel med guttetall også?!

    1. For dypdykk se NSF,s statistikksider: NORGES “TOPP-20” BESTE JENTER GJENNOM TIDENE pr 1.7.2019. Guttene er ikke glemt – kanskje i morgen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *