Hvordan står det til med etterveksten – del 2

Hva med de yngste gutteløperne?

Våre yngre løpere, her definert som løpere fra 11-16 år, får som regel gå i fred og ro, og uten hyppige kommentarer fra selv de ivrigste skøyteentusiaster. Årets sesong for guttene i disse aldersgrupper gir 33 resultater med en plass blant de 20 beste i sin aldersklasse gjennom «alle tider».

Av disse igjen har 18 resultater som gir dem plass blant de 10 beste «all time». Nedenfor er disse listet opp.

Én gutt har i sesongen oppnådd «all time beste» på 4 distanser i sin klasse: 13 år gamle Didrik Eng Strand fra Hamar satte «rekord» på alle distanser fra 500 til 3000 m.

Fra før har han rekorder også i 11- og 12-årsklassen. Didrik har bemerkelsesverdig gode tider. Både på 1000 og 1500 m har han et par sekund bedre enn nr. 2 på lista, som er ingen ringere enn Sverre Lunde Pedersen.

Andre med lovende resultater er OSKs Miika Klevstuen på 500 og 1000 m i 12-årsklassen, 14 år gamle Sigurd Henriksen (bror til Sindre) på 1500 og 3000 m, og 15 åringen Emil Pedersen Matre på 500 m. De to siste guttene som kjent Fana-løpere.

16-åringen Simon Aannø fra Bjugn er også lovende, og viser sammen med flere i klubben at en hall i nærområdet ikke er å forakte. Også nå, når det gjelder spørsmålet i overskriften, så er vel svaret mye opp til DEG – selv om unge Eng Strand lyser helt opp til stjernene?

gutter 11-16 2019-20 T Stenseng

(skrevet av T. Stenseng)

Bonus: Se videointervju med Didrik Eng Strand (TV Øst, 2019)

Lenke: Norges Skøyteforbunds statistikksider på nett

2 kommentarer om “Hvordan står det til med etterveksten – del 2

    1. Jeg har ikke sett noen samlet all-time statistikk for disse aldersgruppene for andre nasjoner, men de finnes vel – ikke minst i Holland. Sesongstatistikker for disse aldersgruppene, nasjonsvis, finnes jo bl.a. på Speedskating results.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *