Norgescupen 2020 avsluttet

Etter åtte runder med norgescup i sesongen 2019/20 ble det hele avsluttet med finale i Stavanger forrige helg. Dermed er det tid for å oppsummere:

Norgescupen for kvinner ble vunnet av Else M. Omsland (23) fra IF Fram. Nr. 2 ble Carina Jagtøyen (21) fra Leinstrand IL og nr. 3 Camilla Hvammen (19) fra Kongsberg IF. Gratulerer! Det var 24 seniorer som tok norgescup-poeng i løpet av de åtte rundene.

Norgescupen for menn ble vunnet av «veteranen» Ole B. Næss (28) fra Tynset IF, foran 19-åringene Erik Resell fra Falken og Sondre K. Glesne fra Geithus IL. Gratulerer igjen! Hele 66 løpere i klassen har tatt poeng. Fra selve finalen noterer vi for øvrig en interessant seier på 5000 m til Allan D. Johansson, foran Næss.

Norgescupen junior
Det ble til slutt en veldig jevn duell mellom Jevnaker-løperne Guro R. Brørby (19) og Ingunn K. Myhre (19) om sammenlagtseieren i klassen kvinner junior. Guro vant til slutt med 4 poeng, mye takket være gode resultater i finalen, hvor hun blant annet satte personlig rekord på 1000 m. Nr. 3: Arwen Szygenda (17), Sør-Fron IL. 30 løpere i klassen fikk norgescup-poeng.

Suverén vinner i klassen junior menn ble Daniel Thuv Eriksen (19) fra Herkules. Han var over 400 poeng foran Didrik M. Nordal (19), Fram, med Anders G. Langli (17), Falken på 3.plass. 46 løpere noterte seg for poeng i denne klassen.

Pengepremier
I følge det reglementet som er lagt ut på Norges Skøyteforbunds nettsider vanker det pengepremier til de beste i Norgescupen. Nr. 1 i seniorklassene får kr 12 000, mens nr. 1 i juniorklassene får kr 9 000.

NM i Asker
Den nasjonale skøytesesongen er definitivt ikke over med dette.
Norges Skøyteforbund har offentliggjort uttaket til historiens første «kombinerte NM», som går av stabelen neste helg. Omtrent samtlige av de ovennevnte vil bli å finne på startstreken i Asker, og vi henviser til denne lenken for flere opplysninger.

Norgesranking
Norgescupfinalen medførte også endringer på Norgesrankingen. Klikk her for å ta en nærmere titt på hvordan den ser ut ved utgangen av februar.

Resultater norgescupfinalen Stavanger
Opptak fra løpene (Youtube)
Sluttstilling Norgescupen 2019/20

Bildene av Else M. Omsland og Ole B. Næss er hentet fra Facebook.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *