Verdenscupen 2019/20: Sablikova til topps for 13.gang!

Verdenscupfinalen er avsluttet, og med den selvsagt hele verdenscupsesongen 2019/20. Hvem stakk av med flest poeng, og dermed flest dollars fra premiepotten? Du får svarene hos oss.

Verdenscupfinalen ble som vanlig et kompakt show – for kompakt, vil noen hevde – med bortimot utelukkende kvalitetsløpere på banen. Her er det i utgangspunktet de tolv beste i verdenscupen før finalen som får være med, og da blir nivået høyt. Vi tør hevde at det i seg selv ikke er galt å lage en slik eksklusiv finale, selv om det betyr at det av og til blir få norske løpere på banen.*

Etter finaleløpene kan vi gratulere følgende åtte løpere med sammenlagtseier i verdenscupen 2019/20 (klikk her for å se større bilder):

500 m vcup 2020

1000 m vcup 2020

1500 m vcup 2020

langdistanse vcup 2020

For ordens skyld: I tillegg til heder og ære kan sammenlagtvinneren pr. distanse også innkassere $ 15 000, mens nr. 2 får $ 10 000 og nr. 3 $ 7 000. Vi kan altså forstå at løperne legger mye i finalen, der det også deles ut ekstra mange verdenscup-poeng.

Verdensrekord-forhold i Thialf
I løpet av søndagens fire løp ble det satt intet mindre enn tre lavlands verdensrekorder, som riktignok er et uoffisielt begrep, men likevel – her er de nye rekordholderne som skriver seg inn i historiebøkene:

  • Ireen Wüst 1.53,10
  • Tatsuya Shinhama 34,07
  • Kjeld Nuis 1.43,00

raskhet Heer

Figuren ovenfor viser hvor raske tider som ble oppnådd i Heerenveen, sammenliknet med andre baner. Det er også tatt hensyn til nivået på deltakerne. En strek på figuren tilsvarer to prosent tidsmessig.

 

Formbarometeret

Bare to norske løpere fikk delta i Heerenveen denne gangen, og vi kan vel ikke si at de gjorde seg spesielt bemerket verken i positiv eller negativ forstand. Tabellen nedenfor viser hvordan de to presterte i forhold til sin ranking før finalen. formbar Heer

Klikk her for å lese komplette resultater fra verdenscupfinalen og sammenlagtstillingen!

 

*) Problemet med verdenscupen er heller at den dukker opp for sporadisk til at nerven ved cupen som sådan gjør seg særlig gjeldende. Løsningen? Etter vår oppfatning må løsningen bli som skissert tidligere, dersom man absolutt vil holde liv i konkurranseformen «enkeltdistanser»: Erstatt verdenscupen med en VM-serie, og denne må helst holdes adskilt fra den delen av sesongen som handler om sammenlagtmesterskapene.
(Vi venter fortsatt spent på en respons på dette forslaget fra Norges skøyteforbund – kommer det et svar noen gang, mon tro?)


Bildet øverst: Isabelle Weidemann, Martina Sablikova, Ivanie Blondin (fra instagram.com/sablikova_martina)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *