Signert: Wilhelm Ekensskär

Denne sesongen har vi vært så heldige å få følge flere norske og én svensk skøyteløper gjennom «hverdag og fest». Vår svenske gjesteskribent skal konkurrere i det såkalte student-VM, som går av stabelen neste uke.

Sesongen nærmer seg slutten, og det er bare noen få konkurranser igjen. Neste uke deltar jeg i student-VM i Amsterdam, hvor det skal bli morsomt å treffe skøyteløpere fra hele verden med tilsvarende forutsetninger som jeg selv har.

Jeg har studert maskinteknikk siden våren 2018 – en treårig utdannelse ved Högskolan Väst i Trollhättan. Skolen er såkalt eliteidrettsvennlig, og det gjør det lettere for oss som satser på idretten. Denne støtten har langt på vei vært nødvendig for at jeg har kunnet delta på internasjonalt nivå denne sesongen.

. . .Vil du heller lese originalteksten på svensk? Klikk her! . . .

 

Jeg har vært mye mer utenlands denne sesongen enn tidligere, ikke bare i Norge, men også i Nederland og Hviterussland. Høydepunktet var helt klart verdenscupfinalen (U-23) i Minsk. Jeg er alltid like overrasket over å komme til Minsk: Alt virker «profft», det er store plakater og reklameskilt for løpene langs motorveien, det er patruljende sikkerhetsvakter og adgangskontroll som på en flyplass. Når man stiger inn i den futuristisk inspirerte Minsk Arena, møtes man av speilblank, men dermed også myk is.

Egentlig trives jeg ikke på myk is, men jeg lot ikke det stoppe meg denne gangen. Overraskende nok kom jeg på seierspallen tre ganger: én gang individuelt (nr. 2 sammenlagt på 3000 m), og to ganger i lag (nr. 3 i lagtempo og nr. 2 sammenlagt).

Som sagt: Student-VM i Amsterdam gjenstår. Skøyteløpene går på Jaap Eden Ijsbaan sentralt i byen. Det skal bli veldig spennende å konkurrere utendørs. Nå som vintrene blir varmere, blir det færre muligheter til å få trent og konkurrert utendørs, og det ser ut til at skøyter er i ferd med å bli en innendørsidrett.

Mesterskapet i Amsterdam starter tirsdag 10. og avsluttes fredag 13.mars. Det blir en intensiv uke; pr. nå ser det ut til at jeg skal gå 500, 1000, 1500, 5000, 10 000 m og fellesstart!
src_jaap_eden_ijsbaan

Jaap Eden Ijsbaan (fisu.net)

Alt har en ende
Sesongen er snart slutt, og da blir det noen ukers hvile, etterfulgt av steinhard trening før neste sesong. Men nå ser jeg virkelig fram til de to stevnene som gjenstår av denne sesongen. Jeg håper på å få med meg en god opplevelse fra Amsterdam, og deretter blir det gode forhold og raske tider i Stavanger!

Wilhelm Ekensskär

Bildet øverst: EF Sportsfoto

En kommentar om “Signert: Wilhelm Ekensskär

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *