Kongshaug til topps i verdenscupen på 1500 m

Verdenscupen for junior og neo-senior er avsluttet med finaleløp i Minsk. Vi oppsummerer verdenscup-sesongen og ser fram mot kommende dagers junior-VM!

Verdenscupen for junior er en serie konkurranser som samler mange løpere fra hele verden. Finalen sist helg hadde for eksempel godt over 100 deltakere, hvorav flere allerede har hevdet seg godt også i den «ordentlige» verdenscupen. Med det i bakhodet kan vi være nokså fornøyd med at Norge denne sesongen har fått flere gode resultater, særlig i klassen for menn.

Peder Kongshaug vant finalen på 1500 m, og han vant også den cupen sammenlagt. I tillegg ble han nr. 2 i 3000-metercupen. 18-åringen fra SSSK er også dobbelt norgesmester av i år, så denne sesongen er herved erklært som en suksess for hans del.

Tobias Fløiten (18) lå forresten godt plassert i 3000-metercupen etter to løp før jul, men han har forsvunnet helt fra både isen og mediebildet etter dette. Den som måtte vite noe mer om Nord-Odal-løperen – vær grei og bruk kommentarfeltet!

Sammenlagtvinnere i junior-verdenscupen for menn:
Cho Sang-hyeuk, Sør-Korea (500 og 1000 m)
Kongshaug (1500 m)
Daniil Aldosjkin (3000 m)

– – – – – – – – – –

Norge har etterhvert fått en god bredde på juniorkvinnesiden, men uten at det internasjonale gjennombruddet helt har kommet foreløpig. Den beste plasseringen i finalen gikk til Julie B. Sjøbrend (17) fra Aktiv SK; nr. 12 på 3000 m, og her ble hun også nr. 15 sammenlagt etter tre løp. Norgesmester Marte B. Furnée (18) var for øvrig indisponert i Minsk pga. en forkjølelse. Vi håper hun er frisk igjen til VM!

Sammenlagtvinnere i junior-verdenscupen for kvinner:
Marrit Fledderus, Nederland (500 og 1000 m)
Merel Conijn, Nederland (1500 m)
Robin Groot, Nederland (3000 m)

Verdenscup for neo-seniorer
Løpere under 23 år har sin egen verdenscup, og det har etter hvert blitt en god tradisjon for norske løpere å hevde seg i denne. Sammenlagt ble det gode plasseringer til Kristian S. Reinton (nr. 1 på 1000 m og nr. 2 på 500 m) og Marius Bratli (nr. 3 på 500 m og 4 på 1000 m), men først og fremst til Vetle Stangeland som vant både 1500 og 3000 m sammenlagt!

Øvrige vinnere i verdenscupen for neo-seniorer sammenlagt:
Jeffrey Rosanelli, Italia (500 m)
Mihaela Hogas, Romania (500 m)
Lea-Sophie Scholz, Tyskland (1000 m)
Josie Hofmann, Tyskland (1500 m)
Adake Ahenar, Kina (3000 m)

Av de norske kvinnene i denne klassen er det Ane B. Farstad som har vært best – hun ble nr. 3 sammenlagt på 1000 m og nr. 4 på 500 m.

Resultater fra verdenscupfinalen i Minsk og poengstillingen sammenlagt

 

Les også del 2 – Foran junior-VM!


Bildet øverst: Tsjistjakov, Kongshaug, Horikawa (bilde hentet fra Facebooksiden til Stavanger Sandnes Skøyteklubb)

3 kommentarer om “Kongshaug til topps i verdenscupen på 1500 m

  1. Hei og takk for denne fantastiske skøytestoff-siden!

    Vetle Stangeland vant også fellesstart-cupen sammenlagt:)

  2. Ad Tobias Fløiten, som «etterlyses»; Har hørt av velinformerte kilder at han er skadeplaget, men satser på videre utvikling som skøyteløper!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *