Signert: Sofie Karoline Haugen

Personlige rekorder på 3000 og 5000 m har brakt Sofie helt opp på 4.plass på den norske adelskalenderen for kvinner. Her er hennes rapport ved inngangen til et nytt skøyteår:

Nå er vi midt i sesongen, og så langt har dette vært min beste noen gang!

Jeg kvalifiserte meg til de første verdenscupløpene, hvor jeg åpnet med en 7. plass på 3000 m i B-gruppa i Minsk. Jeg klarte å holde nivået oppe, og forbedret meg for hver helg som gikk. Og på 5000 m i Nur-Sultan fikk jeg en skikkelig opptur, hvor jeg kom i mål på tiden 7.11,0, som gjorde at jeg fikk brutt en ny barriere ved å få lov til å stille til start i A-gruppen påfølgende helg i Nagano. Det var en stor opplevelse for meg å klare dette etter flere år i B-gruppa.

Samtidig fikk jeg trent bra etter verdenscup 4 i Stavanger sammen med Team Sørmarka, med fokus på å legge grunnlaget for de viktige løpene som resten av sesongen byr på. Dette innebar mange gode økter i Sørmarka Arena og fine sykkeløkter på Jæren. Videre gikk jeg 3 gode løp under NC 5 i romjula, hvor jeg da kvalifiserte meg til EM enkeltdistanser på 1500 m og 3000 m.

Nå har jeg nettopp kommet tilbake etter EM i Heerenveen. Dette ble en veldig stor opptur med en solid pers på 3000 m og 11. plass med tiden 4.07,06. Det var en utrolig opplevelse å gå foran et fullsatt Thialf med en stor gjeng norske supportere som heiet meg fram!

82063716_489272385107513_1150733566661885952_o

Bildene fra EM i Heerenveen er tatt av Reidar Langkjær.

Nå venter en ny treningsperiode i Stavanger med Team Sørmarka, før jeg reiser til Salt Lake City med landslaget 24.januar for å forberede meg til verdenscupen i Calgary – og VM i Salt Lake City helgen etter!

Sofie Haugen

 

 

2 kommentarer om “Signert: Sofie Karoline Haugen

  1. Gratulerer med flott resultat i EM! Lukke til med resten av sesongen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *