Nyhetsrunden

Skøytesesongen er inne i en hektisk periode! EM er nettopp avviklet i Nederland, og det samme er sprint-NM for junior i Stavanger. Begge deler overgås faktisk av Ungdoms-OL i St. Moritz, når det gjelder det visuelle inntrykket. Men nok om det, her er månedens gjennomgang av smått og stort fra skøyte-verden!

• I følge den meget oppegående Nils Meland kan vi gratulere vår gjesteskribent Oddbjørn Mellemstrand, som i siste norgescup før nyttår ble den 100. norske mannlige løper til å gå under 7 minutter på 5000 m! Mellemstrand har allerede rukket å gå to løp i nevnte ungdoms-OL, med 12.plass på 1500 m som beste resultat.

 

• Vinnere i seniorklassen under norgescupen på Hamar: Julie N. Samsonsen (500 m), Hege Bøkko (1000 m), Ida Njåtun (1500 m), Sofie Haugen (3000 m og 5000 m). Henrik F. Rukke og Bjørn Magnussen (500 m), Sindre Henriksen (1000 m), Håvard Bøkko (1500 og 5000 m) og Ole B. Næss (10 000 m) vant i klassen for menn.

Norges Skøyteforbund har fornyet sin hjemmeside, men denne fremstår foreløpig som temmelig mangelfull. Vi har i hvert fall ikke greid å finne noen poengstilling i Norgescupen der.

80881217_2545254375758640_1473071244478775296_n

Action i Norgescupen! (EF Sportsfoto)

• På Hamar har det også vært NM for veteraner siden sist. Resultene finnes hos Speedskating Results.

 

• Norges beste B- og C-juniorer har vært i Inzell og konkurrert i landskamp. Nederland vant landskampen med 1206 poeng, foran Tyskland med 876 og Norge med 759 poeng. mot Nederland og Tyskland. Norges løpere Didrik Eng Strand og Sigurd Henriksen tok en imponerende dobbeltseier i junior C for menn. Se resultatene på hjemmesiden til Max Aicher Arena.

 

• Kunstisbanen i Tønsberg, «Maier Arena» har hatt sin offisielle nyåpning. Se bilder fra begivenhetene på Youtube.

 

• Også Lillehammer håper å få dreis på skøytemiljøet igjen, etter mange år uten aktivitet. Alle som vil hjelpe til med å skaffe idealistene på Lillehammer bedre utstyr, kan gi sitt bidrag her.

 

• Over til utlandet, og de nasjonale mesterskapene som er avholdt siden vår forrige gjennomgang:

nasjonale mesterskap

• Tidligere verdensmester Miho Takagi gikk altså sprintdelen av det nasjonale mesterskapet, og hun har også valgt å delta i sprint under VM på Hamar senere i vinter. Som kjent er det ikke lenger praktisk mulig å delta både i sprint- og allround-VM samme sesong. Takagi vant medaljer i begge mesterskap så seint som i fjor.

 

• Under det kanadiske uttaket til VM enkeltdistanser ble Graeme Fish førstemann under 12.50 på 10 000 m, som ikke er født i Nederland! Han noterte 12.45,29 i Calgary, og det er bare Bloemen som har gått raskere på denne banen.

graeme_fish

Graeme Fish (www.speedskating.ca)

• Sist i vår gjennomgang denne måneden: Tidligere olympiamester og verdensmester Michel Mulder (33) har bestemt seg for å avslutte sin skøytekarriere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *