Behersket optimisme etter verdenscup 2

Et par viktige forfall til tross: Denne gangen ble det i det minste et par norske løpere på seierspallen. Helhetsinntrykket er fortsatt ikke all verden, når sant skal sies.

Sverre Lunde Pedersen deltok ikke i verdenscupen i Tomaszow Mazowiecki. Heller ikke Hege Bøkko stilte til start på 500-meteren. Alt i alt var det ikke altfor høye forventninger til de norske resultatene på forhånd, slik at Kristian Ulekleivs 3.plass på 1500 m i B-gruppa ble en aldri så liten opptur. Dette resultatet sikrer plass i A-gruppa når verdenscupen fortsetter i desember. Vi må også si oss fornøyd med at både Henriksen og Johansson berget sine plasser på den distansen.

På søndag var det Håvard Lorentzens tur til å gjøre noe med sin forsmedelige B-status på 500 m, og det var også tid for å prøve ut en helt ny kombinasjon i lagtempo. Lorentzen greide sin jobb, riktignok med liten margin, og Bjørn Magnussen var heller ikke langt unna opprykk. Lagtempolaget med Bøkko, Ulekleiv og Engebråten ble spurver i tranedans med sin 7.plass.

 

Baneforholdene: Litt raskere enn Minsk

Figuren nedenfor viser hvor raske de forskjellige banene som har vært brukt til verdenscup og VM har vært. Banen i Polen var marginalt raskere enn den i Minsk, men vi gjetter på langt bedre tider når verdenscupen fortsetter til Asia.

raskhet TM.png

 

Formbarometeret

formbar TM2.png

Sesongåpningen har som nevnt vært nokså miserabel, dersom vi ser med norske øyne på det hele. Beste nordmann i verdenscupen så langt er faktisk Håvard Lorentzens 12.plass på 1000 m. Vi nevner for ordens skyld at lagsprintlaget for menn også er nr. 12 sammenlagt, etter at de ble nr. 4 i fredagens løp.

I tabellen nedenfor viser vi hvordan den enkelte norske løper har gått opp (+) eller ned (-) på Skøyterankings distanselister som følge av resultatene i Tomaszow Mazowiecki.

formbar TM.png

Klikk her for større tabell!

 

EM- og VM-plasser…
Den internasjonale skøytesesongen er så vidt i gang, men det er allerede tid for å gjøre opp foreløpig status for kvalifiseringen til de internasjonale mesterskapene som kommer etter jul. Hvordan ligger Norge an så langt, etter en nokså skuffende sesongåpning? Se detaljene i vårt diskusjonsforum:

Om to uker fortsetter verdenscupen i Nur-Sultan, Kasakhstan. Norges Skøyteforbund har som utgangspunkt at løpere som sendes dit skal ha «et sportslig nivå tilsvarende A-gruppe».

 

Resultater verdenscupen i Tomaszow-Mazowiecki og stillingen i verdenscupen

 

Bildet av Kristian Ulekleiv er hentet fra facebook.com/KristianUlekleiv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *