Kvalifisering VM enkeltdistanser 2020

Hjem Forum Forum 15.46.6 Kvalifisering VM enkeltdistanser 2020

 • Dette emnet har 23 svar, 1 deltaker, og ble sist oppdatert 15/12/2019 at 19:27 av Kristian Eliassen.
Viser 24 innlegg - 1 til 24 (av totalt 24)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #7814 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester

   Kvotene til VM beregnes ut fra resultatene i verdenscupen før jul. Regelen er beskrevet her: https://isu.org/speed-skating/rules/ssk-communications/22364-isu-communication-2285/file

   Det skal først fordeles en del plasser ut fra stillingen i verdenscupen, og deretter resterende plasser ut fra oppnådde tider på vedkommende distanse.

    

   500 m kvinner (24 plasser i alt; 14 på poeng og 10 på tid)

   Beste norske tid i verdenscupen etter to løp er Samsonsen: 39,72. Dette er vel i nærheten av å være godt nok for en kvoteplass pr. nå, men neppe godt nok etter løpene i Asia. Ida Njåtun må stille til start, og hun må gå en del fortere enn 39,72 antar jeg.

    

   1000 m kvinner (24 plasser i alt; 14 på poeng og 10 på tid)

   Bare Ida Njåtun har gått fort nok så langt, og hvis ingen andre blir sendt til Asia blir det nok kun én VM-plass til Norge.

    

   1500 m kvinner (24 plasser i alt; 14 på poeng og 10 på tid)

   Ida Njåtun er den eneste norske løperen som ser noenlunde sikker ut, enten det blir på poeng eller tid. De andre kandidatene blir vel neppe sendt til Asia, og derfor ender det nok med kun en norsk løper på 1500 m i Salt Lake City.

    

   3000 m kvinner (20 plasser i alt; 12 på poeng og 8 på tid)

   Nok en gang er det Ida Njåtun som må dra lasset. Den foreløpig beste norske tida (4.14) kommer neppe til å holde til VM-plass, og Ida må da gå fortere enn dette i Nagano.

    

   5000 m kvinner (12 plasser i alt; 6 på poeng og 6 på tid)

   Kan ikke se at Norge har sjanse til å sikre en VM-plass på 5000 m. Må i så fall være hvis Sofie Haugen mot formodning blir sendt til Nur-Sultan, og i tillegg at hun har en veldig god dag slik at hun kan notere en tid under 7.10.

    

   500 m menn (24 plasser i alt; 14 på poeng og 10 på tid)

   Lorentzen og Magnussen er nok sikre her, mens tredjemann antakelig må forbedre Farstads tid 35,97 i løpet av de to neste verdenscupene.

    

   1000 m menn (24 plasser i alt; 14 på poeng og 10 på tid)

   Tre norske VM-plasser bør være innenfor rekkevidde, men det kan også glippe. Mange om beinet på denne distansen.

    

   1500 m menn (24 plasser i alt; 14 på poeng og 10 på tid)

   Paradedistansen: Tre plasser er sikre.

    

   5000 m menn (20 plasser i alt; 12 på poeng og 8 på tid)

   Sverre Lunde Pedersen er regjerende mester, men akkurat nå ser det ut til at en eventuell VM-plass må sikres med en god tid i Nagano. Hvem stiller for Norge der?

    

   10 000 m menn (12 plasser i alt; 6 på poeng og 6 på tid)

   Her må VM-plassen, eller plassene, sikres med en god tid i Nur-Sultan. Kanskje må man gå ned mot 13.10? Tiden vil vise hvem som eventuelt er god nok til å greie noe sånt!

    

    

    

    

   #7874 Svar
   Kristian Eliassen

    På lagtempo og lagsprint kvalifiserer 6 lag seg på poeng, deretter to på tid. Norge er p.t. ikke inne på lagtempo for menn, mens vi er best tidsmessig på lagsprint for menn. Det gås lagtempo og lagsprint både i Nur-Sultan og Nagano. Antatt raskere baner.

    #7983 Svar
    B. Haarberg
    Nøkkelmester

     rocambole mener at grensen for å sikre plass på 10 000 m kommer til å gå rundt 13.15. Spennende å se om han får rett!

     #8005 Svar
     Kristian Eliassen

      Ifølge Mjøsaman så falt både Magnussen (500) og Njåtun (1000) ut etter dagens løp. Savner oversikter hos ISU. Schaatsstatistieken er heller ikke ute med sine fine oversikter. (sistnevnte hadde ikke denne oversikten forrige sesong).

      Håper ISU kommer på banen før neste helg slik at vi vet hvilke tidskrav som gjelder.

      #8007 Svar
      Kristian Eliassen

       Norge har fortsatt beste tid på lagsprint for menn, men nå er vi også med i matchen poengmessig. Alt eller ingenting etter Nagano.

       Haugen er inne på tid på 5000. I verste fall kan hun falle ut etter avgjørelsen neste helg, men det ser lovende ut.

       #8016 Svar
       Kristian Eliassen

        Hvis du leser dette Rocambole, så har du nok ditt på det tørre med at Haugen ligger godt an til å sikre Norge en plass på 5000 for Norge! Det er imidlertid en spesialregel som sier at den ellers sist kvalifiserte blir skjøvet ut hvis arrangørlandet har en løper på reservelista.

        #8019 Svar
        B. Haarberg
        Nøkkelmester

         Dette har du rett i. Om Kilburg får en reserveplass med sitt 7.20-løp vet jeg ikke, men i så fall vil hun nok benytte den.

         rocamboles redegjørelse er jo uansett verdt å få med seg. Vi andre som plasker rundt med vår synsing når ikke opp mot dette, som er ren litteratur.

         #8020 Svar
         Kristian Eliassen

          Enig! Men akkurat denne redegjørelsen bygger på litt feil premisser.  Manganello-Kilburg havner på reservelista uansett hva som skjer nå. Det er 4 sikre sammenlagt før Nagano. Can x 2, Russland og Tsjekkia. To plasser til til fordeling før vi begynner å se på tider fra femmeren. Hele fire nederlendere avstår, så det er  mulig for Zdrahalova å nærme seg topp-6 . Kommer både Lalenkova og Zuyeva til start? Pechstein? Da blir det ikke lenger usannsynlig teori at Haugen kan bli skjøvet ut. M.Takagi på hjemmebane må også gis en mikroskopisk sjanse. Jeg tror det egentlig ikke – og at det ender godt –  men det er litt tidlig å dele ut billetten.

          #8021 Svar
          Kristian Eliassen

           …ikke helt med på regnestykket til Rocambole (VGd) om titusen heller:  I og med at Nederland står over 5000 i Nagano, så åpner det opp en mulighet for at ulike løpere tar seg inn topp-6 i langdistansecupen etter WC4. Dette er varibelen man først må ta hensyn til før man skjeler til tider fra tieren. Som eksempelet Zrahalova viste, så kan man misse tidsmessig, men fortsatt ha en mulighet til å kvale via topp-6. Cepuran fra USA klarte ikke en god nok tid på tieren for å nå reservelista, så den faktoren kan vi ihvertfall se bort fra.

           #8022 Svar
           EinarR

            Avsindig komplisert, synes jeg.

            #8024 Svar
            Kristian Eliassen

             Enig(!). Hvorfor ikke gjøre kvalifiseringssystemet mer publikumsvennlig? Er man redd for at folk skal bli interesserte i skøyter og fylle tribuner og godstoler? He,he. Uansett: litt bisarr avslutning på tieren, men absolutt artig! Litt svakt av Wetten å snakke om verdenscuppoengene Bosker var ute etter ved å fullføre, uten å utdype litt mer: Nederland tar i og med fullføringen alle tre nasjonskvoteplasser på 5000 til SLC  på poeng. Det kan være gode nyheter for SLP og Norge. Fullføringen har også sammenheng med at Bosker vil avslutte sesongen med verdenscupfinale i Heerenveen. 12 beste etter WC5 får delta osv.

             #8025 Svar
             Kristian Eliassen

              …situasjonen litt klarere på titusen etter løpene i A:

              Poeng: 2 plasser går til Nederland og to går til Russland. Dessuten er det ikke noe råtips om Italia og Kanada deretter tar en plass hver. (det finnes andre varianter som i praksis ikke får stor betydning etter det jeg kan se)

              Tid: Tumolero, Michael, Bloemen, Beckert, Tsuchiya, Lobineaud.

              Reserveplasser: 1.KZH, 2. BLR. 3. Belgia, 4. Japan 5. Norge. 6. Polen

              Norge er reelt sett nummer 4 da Japan har inne en løper fra før,

              #8043 Svar
              Kristian Eliassen

               …5000: Nederlands tredje kvoteplass på 5000 må man i høyeste grad kikke litt nærmere på ser jeg: I og med at Bosker står over Nagano, og Boskers sliteløp på 10 000 ikke ga annet enn «garantipoeng», så er Nederlands tredje kvoteplass på poeng ikke sikker. Fullføringen til Bosker på tieren hadde nok mest med kvalifisering til verdenscupfinalen å gjøre. Men kommer han dit uten å delta i Nagano? Nederlands kvoteplass til SLC på tid skulle vel  ikke være i fare? 8 stykk går videre på tid. Bosker har 6.22. hvilket p.t. er den beste tiden. På tidslisten kommer det dog til å skje endringer etter WC4, men forrige gang det var verdenscup i Nagano i 2016, så var det totalt kun 8 tider som var bedre enn 6.22. Formoder at alle disse var innenfor de som kvalifiserte seg på poeng, og at det også dengang var kvartettstart i B.  Bosker til Nagano tross alt?

               #8045 Svar
               Kristian Eliassen

                …WC5 i Calgary går uka før distanse-VM i SLC. Bosker nummer 8 i verdenscupen nå. Det kan hende at han havner utenfor de 16 som får gå i A hvis han ikke stiller i Nagano og derfor får vanskeligheter med å ta seg til finalen. Imidlertid så kan det komme forfall både til WC5 og finalen slik at han kommer med tross alt..

                Det trolige er tross alt at Bosker holder seg til planen og avstår Nagano. Så får vi (jeg )følge med på hvordan dette ender.

                #8046 Svar
                Kristian Eliassen

                 …ifølge Nils Meland på forum for skøytehistorie, så har Njåtun etter resultatene i B havnet utenfor kvalifiseringslista på 1500 for kvinner. Det gås ikke 1500 i Nagano, så den endelige kvotefordelingen både for menn, og kvinner blir klar etter løpene i dag. Svakt av ISU å ikke publisere lister i forkant. Får håpe Njåtun og co. er klar over hva man risikerte ved å stå over, og at man var helt nødt. Trolig. Selv vet jeg ikke forutsetningene før A for jentene: Kan ytterligere tider skyve Njåtun lenger ned på reservelista?

                 #8047 Svar
                 Kristian Eliassen

                  Hun er nederst på kvalifiseringslista før A ifølge Meland. (Meland er fin å ha, men jeg liker mye bedre om han eller andre hadde publisert forutsetninger før løp. Altså at man nå rett før A som et spenningsmoment kunne fått vite hvem/hva som truet Njåtun… )

                  #8048 Svar
                  Kristian Eliassen

                   Huff. Ifølge Meland ble hun forbigått av enda et par løpere før B var ferdig. Njåtun (dvs, Norge) havner da på reservelista.

                   SLC kan bli en litt dyster, kvotemessig affære for Norge.

                   #8049 Svar
                   Kristian Eliassen

                    Lagtempo: Norge i aksjon i herreklassen både denne helgen og neste. Må inn blant de 6 beste sammenlagt til slutt. Hvis ikke det går, så gjelder det å få notert best tid blant de øvrige. Det er egentlig de to beste blant de øvrige som kvalifiserer seg på tid, men hvis USA havner på en reserveliste som består av ytterligere tre tider, så tar de den siste plassen.

                    #8068 Svar
                    B. Haarberg
                    Nøkkelmester

                     «Mjøsaman» har rykende ferske oversikter over status for VM-kvalifiseringen. Norge har følgende pr. nå:

                     Menn – 500 m 1 + reserve
                     1000 m 3
                     1500 m 3
                     5000 m 1+r
                     10 000 m 0+r

                     Kvinner – her er det bare reserveplasser på de fire korteste distansene!
                     5000 m 1 plass, men det er vel som nevnt en fare for at USA tar fra oss den plassen.

                     #8077 Svar
                     Kristian Eliassen

                      Norge er altså for tiden verdens 11.beste skøytenasjon. Fin oversikt av Mjøsaman, men her savner jeg aller mest en liste med navn: De som er inne via verdenscuppoeng, og deretter de som er inne på tider med reservelister. Tidkrevende greie, så klandrer ikke den uforlignelige Mjøsamannen for ikke å legge ut dette (var vel forøvrig ifjor (?) han presenterte en slik etter at jeg var frekk nok  til å spørre).

                      Altså: Akkurat nå sier listene at det blir elleve norske starter i SLC (9+lagtempo og lagtempo for menn)

                      #8186 Svar
                      Emil Nielsen

                       Danmark får en plass på fellesstart, HVIS Russland utestenges fra mesterskapet, eller hvis to nasjoner velger å ikke delta.

                       #8187 Svar
                       Kristian Eliassen

                        Stor takk til Mjøsaman som gjennom hele helgen har fulgt med, og oppdatert rett i etterkant i den løpende tråden. Ikke alltid like lett å følge med underveis,og å ha tid til å sette seg inn i  alle forutsetninger i forkant, men lesere av dette forum og søsterforumet (schaatsforum) har forhåpentligvis gjort helgen litt mer spennende! (Man kan ikke bare følge med på Facebook her i livet). Kvalifiseringssystemet er naturligvis helt håpløst underholdningsmessig, men det er en annen diskusjon.

                        For Norges del, så endte det med at vi kun har EN sikker plass på kvinnesiden… På 5000 takket være Haugen. Ellers er det mange reserveposisjoner man kan  håpe på slår inn. 1.reserve på 500 ifølge Mjøsaman + et par andrereserveposisjoner.

                        På herresiden kan Norge kvittere ut én plass på 500, to på 1000, tre på 1500, to på 5000, 0 på 10 000, 0 på fellesstart samt deltagelse i lagsprint og lagtempo. Reserveposisjoner her også som man kan håpe på slår inn.

                        #8188 Svar
                        Carl-Petter Leganger

                         Da ser det ut som om Norge har to kvoteplasser på 5000 m for menn til VM enkeltdistanser, begge på tid.  Sverre har bestetid med 6.19.68, Håvard B. syvende beste tid med 6.24.47, ett hundredel foran åttendeplassen som franskmannen Loubineaud har.  For øvrig inne på tid er de to japanske Tsuchia’ene. Bosker som tredje nederlender, Belchos som tredje canadier og sveitseren Wenger.  Så vidt jeg kan se er Engebråten tredjereserve.  Her er Japan og Italia foran Engebråten.

                         På poenglisten har Russland tre plasser, Nederland, Canada og Italia to plasser, Tyskland, New Zealand og Belgia en plass hver.

                         Jeg understreker at det er en rask gjennomgang av resultatene, så jeg tar alle forbehold men er temmelig sikker på at Norge har to plasser.

                         For øvrig en artig 5000 m med mange gode dueller.  Jeg hadde unnet Michael seieren.

                         #8207 Svar
                         Kristian Eliassen

                          Det endte med to plasser, ja! (Holdt med Michael jeg også).

                          Norge har litt mer «å hente» hvis Russland må avstå plasser her enn på Hamar – særlig på jentesiden:

                          Etter Mjøsaman:
                          Kvinner:
                          500m: R1
                          1000m: R2
                          1500: ?
                          3000: R2 + R5
                          5000.-
                          Menn:
                          500: R2
                          1000: R4
                          1500: – (fullt lag)
                          5000: R4 (Kzh også foran, Leganger)
                          10 000: R4

                         Viser 24 innlegg - 1 til 24 (av totalt 24)
                         Svar til: Kvalifisering VM enkeltdistanser 2020
                         Din informasjon: