Kvalifisering til VM allround 2020

Hjem Forum Forum 15.46.6 Kvalifisering til VM allround 2020

Viser 24 innlegg - 1 til 24 (av totalt 26)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #7816 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester

   Kvotene til VM allround beregnes ut fra resultatene i verdenscupen før jul. De 24 plassene fordeles ut fra kombinasjoner av 1500 og 5000 m (3000 m) pr. løper. Merk at landene selv velger hvilke løpere de vil sende, uavhengig av hvem som har sørget for å sikre kvoteplasser.

   Merk også at en del av kvoteplassene er fordelt ut fra resultatene i VM 2019, slik at det kun er resterende plasser som fordeles nå. Regelen er beskrevet her: https://isu.org/speed-skating/rules/ssk-communications/22364-isu-communication-2285/file

    

   Kvinner (24 plasser i alt, 11 allerede fordelt)

   Kvalifiseringssystemet gjør det nokså komplisert å holde oversikten, men vi vet i hvert fall at de tre norske løperne som har resultater på to distanser er Njåtun, Haugen og Wiklund. Sistnevnte er dårligst sammenlagt, og det spørs vel om hennes 2.02 og 4.16 vil være godt nok etter fire verdenscuprunder. Stalltips: to VM-plasser til Norge. Men i tillegg kan det bli en reserveplass, og disse vil jo ofte i praksis komme i betraktning også.

    

   Menn (24 plasser i alt; 10 allerede fordelt)

   Pedersen, Bøkko og Ulekleiv er høyst sannsynlig inne blant de 24 beste, når det også tas hensyn til at hvert land har maks tre deltakere i VM. For sikkerhets skyld bør Ulekleiv gå litt raskere på 5000 m i Nagano enn 6.40.

   #7847 Svar
   B. Haarberg
   Nøkkelmester

    Signaturen «Mjøsaman» mener at Norge i skrivende stund har to plasser for kvinner og tre for menn. Men kvinneplass nr. 2 er særdeles utsatt, og vil i praksis ende opp som en reserveplass hvis ikke noen av de aktuelle får sjansen til å forbedre tidene sine i VC3 og VC4.

    Forresten interessant å legge merke til at Storbritannia har en reserveplass til VM for kvinner. Hvis de greier å holde på den plassen, kommer det høyst sannsynlig til å bli en plass som de faktisk kan bruke i selve mesterskapet. Historisk i så fall?

    • Dette svaret ble endret 3 år, 10 måneder siden av B. Haarberg.
    #7852 Svar
    Carl-Petter Leganger

     Jeg har sett på situasjonen når det gjelder VM allround for menn etter det to første rundene i WC.  Systemet kan være utfordrende, og jeg håper at jeg har forstått reglene riktig slik at nedenstående gir et riktig bilde.

     Såvidt jeg kan se er det 26 løpere fra totalt  13 nasjoner som har tid på både 1500 m og 5000 m.  Det er nå bare en anledning på hver distanse igjen for å kvalifisere seg, 1500 m i Nor-Sultan og 5000 m i Nagano.

     De tretten landene som har løpere med resultater på begge distanser fordeler seg slik:  Nederland(3), Russland(3), Canada(1), Belgia(1), Italia(1), Norge(4), New Zealand(1), Japan(3), Sveits(1), Hviterussland(3), Kazakhstan(1), Polen(3), USA(1).

     Følgende land har forhåndstildelt kvote basert på resultatene fra VM i fjor:  Belgia(1), Canada(1), Japan(1), Latvia(1), Nederland(2), Norge(2), Russland(1) og Sveits(1).  Maks tildelt forhåndskvote er to løpere, disse plassene er sikre selv om de ikke har løper med tid på begge distanser i kvalifiseringsstevnene.  Dette innebærer at Latvia er sikret en plass selv om Silovs ikke går 5000 m før jul. Dette innebærer at det bare er løpere blant de 23 som teller, da Latvia i øyeblikket har den 24. plassen.

     For å øke kvoten må man ha så mange løpere blant de 23 som den nye kvoten gir, Norge må altså ha tre blant de 24 for å øke fra 2 til 3.  Foreløpig er vi trygt inne med tre løpere.

     I øyeblikket er det som nevnt bare 26 løpere som har tid på begge distanser.  Norge har fire løpere, den fjerde teller ikke med i regnestykket da deltagerkvoten er maks. tre.  Det er altså 25 som kjemper om plassene.

     Hverken Tyskland, China eller Korea har løpere med resultat på begge distanser så langt.  Jeg håper at ISU før de to siste WC-rundene markedsfører allround-VM slik at flere forsøker å kvote seg inn.

     #7853 Svar
     Emil C. Nielsen

      Jeg vet at dansker kommer til å gjøre et forsøk for å kvalle en plass til Viktor, om det så blir Viktor eller Stefan som skaffer plassen.

      Allround VM var et stort mål for Viktor, før sesongen nesten gikk i vasken.

      #7855 Svar
      Carl-Petter Leganger

       Jeg håper at Viktor er raskt tilbake igjen.  Deltar han i Nor-Sultan bør han gå 1500 m der,og så bør han og Stephan begge gå 5000 m i Nagano.

       Mitt håp er jo at han kommer seg så raskt at han kan kvalifisere seg både på 10000 m og 5000 m enkeltdistanser, men det er kanskje ikke helt realistisk?  Jeg er overbevist om at vi ennå ikke har sett hvor god han kan bli hvis han slipper unna skader/sykdom.

       #7857 Svar
       Emil C. Nielsen

        Viktor sier at han håper å bli klar til Nagano, men om han er i god form vet jeg ikke

        #7859 Svar
        Kristian Eliassen

         Tror det er litt lettere for «uinnvidde» å skjønne kvalifiseringssystemet  om man tar en kikk på hvordan det endte forrige gang.

         http://www.schaatsstatistieken.nl/index.php?nieuws=20180120-2

         Det med Storbrittania har å gjøre med at land på reservelista (6 stykk)  – og som ikke har noen plass fra før, har prioritet hvis noen av de 24 kvalifiserte ikke klarer å stille/avstår. I øyeblikket har da GBR reserveplass nummer 2 i kvinneklassen.

         #7864 Svar
         EinarR

          Hvor stor er muligheten for at en får «europeiske tilstander» i allround-VM,  at en får problemer med å fylle startfeltet?

          #7865 Svar
          Emil C. Nielsen

           Med VM enkelt ganske kort tid etter allround, og de to mesterskap er skilt av Atlanterhavet, ser vi kanskje en nedprioritering av allround fra lande uten tradisjonell allround kultur. Man kunne forestille seg løpere fra Canada, USA, Japan, Korea og andre, som ville fokusere på å bygge opp toppfarten på rask is i Nord Amerika, fremfor å ta turen til Hamar.

           #7867 Svar
           Kristian Eliassen

            VM-enkeltdistanser er jo før Hamar i tid, uten at det forandrer poenget. Mange mesterskap etter nyttår. 4CC også… Hvem har kvoteoversikten der?…

            #7868 Svar
            Emil Nielsen

             Sant, men så blir det nok et mindre problem. Når 1. prioriteten ikke er i fare for sykdom og utmattelse blir risikoen for at folk dropper allround mindre.

             #8069 Svar
             B. Haarberg
             Nøkkelmester

              «Mjøsaman» mener at Norge nå er nede på 1 plass i kvinnenes allround-VM. Norges løper nr. 2 er bare på reserveplass, men det er jo sannsynlig at denne også kan brukes. I Nagano er det bare 3000 – metertidene som kan forbedres.

              Ifølge «Mjøsaman» er Norge ihvertfall forholdsvis sikre på tre plasser i VM for menn.

              #8074 Svar
              Kristian Eliassen

               Flott innsats av Mjøsaman. Han leverer. Virkelig å håpe på at de norske jentene deltar, og leverer på 3000 i Nagano. Njåtun, Haugen og Wiklund. Det høres jo ut som et bra lag! Situasjonen før Nagano er ifølge Mjøsaman at Norge har kun 1 sikker kvoteplass. De to reserveposisjonene er usikre. I prioritert rekkefølge har man Sør Korea, Estland, Kina, Norge, Norge, Polen. Hvis man allerede nå skulle spekulere i hvem, og hvilke land som IKKE kommer til Hamar selv om de innehar plasser, så ville jeg pekt på Kina og Sør Korea. Da rykker Alusalu inn og Norge har første- og andrereserve. Alt for tidlig å spekulere slik selvfølgelig, men det understreker behovet for at disse tre deltar, og setter opp gode tider i Nagano.

               På herresiden har Norge heldigvis stø kurs mot tre deltagere.

               #8141 Svar
               B. Haarberg
               Nøkkelmester

                Morn.

                Wiklund sto over 1000 m og satset alt på 3000 m denne helga. Dette ga 4.13,85 og samlet poengsum for hennes del 83,191. Dermed fortsatt bare reserveplass dessverre. Men som sagt: Det blir alltid forfall til allround-VM.

                #8154 Svar
                Emil Nielsen

                 Danmark gjør et forsøk på kval i morgen.
                 Viktor og Philip skal gå 5000m. Hvorfor Philip og ikke Stefan går er meg en gåte, men sånn er det.

                  

                 Viktor har 1.54,13 fra Nur-Sultan. Han må altså gå rundt 6.26 i morgen for å ha en sjanse for å gå. Spørsmålet er da om han greier det.

                  

                 Philip har ikke gått 1500m i verdenscupen, så tiden hans kommer ikke i spill for allround kval.

                 #8157 Svar
                 Kristian Eliassen

                  Det er sannsynlig at Norge kun får med EN kvinnelig allroundløper på Hamar. Vi har en garantiplass, men deretter er neste kun 4.reserve.

                  #8164 Svar
                  B. Haarberg
                  Nøkkelmester

                   Foran 5000 m ser jeg at det er mange som kommer inn som «nye» på distansen i morgen. Blant dem et par med gode 1500-metertider, og som kan bli interessante i kampen om VM-plasser:

                   Betti 1.49,58
                   Langelaar 1.46,66

                   Tidligere angitt grense på 76,650 poeng vil garantert ikke stå når søndagen er over.

                   #8185 Svar
                   Emil Nielsen

                    blir ingen dansker på Hamar… kjedelig. Nå blir det litt mindre interessant å sitte i Skipet på lørdagen.

                    #8189 Svar
                    B. Haarberg
                    Nøkkelmester

                     Det er vel langt fra sikkert. Den reserveplassen som Thorup sikret seg i dag vil fort kunne bli til en sikker plass når Peter Michael m.fl. melder forfall.

                     #8190 Svar
                     B. Haarberg
                     Nøkkelmester

                      …Nå ser jeg riktignok at reserveplassen til Danmark er et stykke bak i køen. Hvis vi kan stole på at «Mjøsaman» vet hva han driver med blir det som følger:

                      (menn)
                      3: NED(1#,4#,9), NOR(2#,7#,19), RUS(3#,11,16), JPN(6#,10,13), KAZ(12,14,24), CAN(15#,20,21)
                      2: ITA(17,22)
                      1: SUI(5#), BEL(8#), NZL(18), LAT(23#)
                      reserve: CHN-1, POL-1, BLR-1, POL-2, USA-1, DEN-1

                      (kvinner)
                      3: CAN(1#,4#,16), RUS(3#,7#,12), JPN(5#,11#,21), NED(6#,8#,10)
                      2: CZE(2#,13), ITA(9,15), POL(17,24), GER(19,23)
                      1: BLR(14#), KAZ(18), CHN(20), NOR(22#)
                      Reserves: CHN-2, POL-3, NOR-2, NOR-3, KOR-1, EST-1

                      Norge altså tre plasser for menn og en for kvinner. To reserveplasser for kvinner i tillegg.

                      • Dette svaret ble endret 3 år, 9 måneder siden av B. Haarberg.
                      #8197 Svar
                      Kristian Eliassen

                       Kan nok stole på han, men alle kan jo gjøre feil.  Forøvrig må man ha i mente når det gjelder reservelistene at de som ikke har noen løper inne fra før på distansen har prioritet.

                       #8198 Svar
                       B. Haarberg
                       Nøkkelmester

                        Tiltredes. Og så man huske helt generelt at noen av Russlands plasser fort kan bli stående ubrukt – altså at reserveplassene fort blir enda viktigere.

                        #8199 Svar
                        Kristian Eliassen

                         <p style=»text-align: center;»>… i dette tilfellet konkurransen siden vi snakker sammenlagt.</p>

                         #8200 Svar
                         Kristian Eliassen

                          Har mer tro på at Russland må delta med løpere som «klareres». Altså at Kulizhnikov igjen får problemer pga tidligere dopingdom osv

                         Viser 24 innlegg - 1 til 24 (av totalt 26)
                         Svar til: Kvalifisering til VM allround 2020
                         Din informasjon: